LEGGER NED: DAT legger ned flyruten mellom Rygge og Trondheim. (Foto: Jon Gran)

DAT legger ned flyruten til Trondheim

Siden oppstarten av flyruten mellom Rygge og Trondheim i januar, har danske DAT slitt med passasjertallet. Nå innstilles ruten fra 1. juli.
Jon Gran
Publisert 28.05.2012 kl 17:25 Oppdatert 28.05.2012 kl 17:26

Tips en venn på e-post:Hvor lenge det blir stopp i flygingene, er det ingen som vet. Markedssjef Silje Thoresen på Moss lufthavn Rygge opplyser til Moss Avis at de har fått melding om at det blir en sommerstans, men at det er uvisst hva som skjer til høsten.

DAT startet sine daglige flyginger til Trondheim tidlig i januar, men har slitt med å fylle opp de 46 setene på sine turbopropfly til Trondheim.
Tidligere i vår vurderte DAT å kutte de daglige avgangene i uken, og kun satse på weekendflyginger. Nå har altså danskene bestemt seg for å kutte ruten helt ut – i alle fall i sommer.

Reduserer Bergen-ruten

Ruten til Bergen har gått langt bedre for selskapet, men også her har DAT blitt tvunget til justeringer. Avgangene midt på dagen er blitt kuttet.

I løpet av årets fire første måneder har drøyt 27.000 passasjerer benyttet seg av DAT på Rygge. Bare i april hadde DAT 6000 reisende på sine innenriksruter fra Rygge til Trondheim, Bergen og Stavanger.

På forsiden nå


Vil gi bøter likevel

Kommunen ville frafalle, men plan- og miljøutvalget vil ha bøter for ulovlig hogst.

Markerer krigsslutt

For noen vil krigen aldri slippe taket. De vil Moss Avis gjerne gjerne snakke med.

Fulgte misjonsdrømmen helt til Moss:

- Vi skjønner at vi skiller oss ut

Slik redder du humler og bier

Allerede nå kan man sette igang arbeidet for å skape gode forhold for biene og humlene i år.