Larkollveien 765 (også kjent som Festningen), er nylig solgt for 17.68 millioner kroner. For 12 år siden var prisen rekordhøye 23,3 millioner kroner. Foto: Foto: Geir Hansen

Denne eiendommen har hatt en prisnedgang på 24 prosent på 12 år

Eiendommen kjent som Festningen i Larkollen er solgt for 17,68 milloner kroner. Det er 5,46 millioner færre enn for 12 år siden.
Kenneth Stensrud
Publisert 06.08.2012 kl 13:48 Oppdatert 06.08.2012 kl 15:49

Tips en venn på e-post:Samme eiendom var i sin tid den dyreste fritidseiendommen i Norge, da den ble solgt for 23,3 millioner. Den opprinnelige prisantydningen var da på hele 50 millioner kroner.

Utenbys

Moss-avis.no har vært i kontakt med flere av byens meglere. Ingen kjenner til hvem som har stått for salget. Trolig dreier det seg om en megler i Oslo. En annen mulighet er at partene ikke har brukt noen eiendomsmegler i det hele tatt.

Det er et veldig lite marked for slike eiendommer

Det er en Oslo-kvinne som står oppført som kjøper. Hun ønsker ikke å kommentere saken til moss-avis.no.

Baard Janitz, daglig leder i DNB Eiendom i Moss, sier det ikke er overraskende at eiendommer i den prisklassen blir solgt til folk fra Oslo, også her i distriktet.

– Det er ikke uvanlig at de kjøper slike eiendommer, sier han.

Nisjemarked

Han kjenner ikke til det aktuelle salget, men tror en mulig forklaring på prisnedgangen kan være vanskeligheten ved å få solgt eiendommen.

– Det er et veldig lite marked for slike eiendommer. Det har nok blitt stadig færre interessenter med tanke på den økonomiske knekken for noen år tilbake, sier han og sikter til finanskrisen.

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå


- Jeg tør ikke la datteren min bo her

Therese Haug (22) bor med sin seks år gamle datter i en kommunal bolig i Strandgata 7 i Moss. Allerede da hun flyttet inn i juni i fjor, fant hun flere tegn på sopp og mugg på veggene.

Skolestarten utsatt i Hølen

Åpningen av nye Hølen skole er utsatt til 1. november 2015.

Spennende innspill fra idretten

I løpet av måneden skal Moss kommune vedta en ny plan for idrett og fysisk aktivitet. Hele 11 innspill har kommet, noe som viser at anleggsbehovet er stort.