Å vise stå-på-vilje som ung er viktig også for senere suksess som jobbsøker, mener Eirik Bache-Wiig, direktør i FINN jobb. Martin Lyby (t.v.) og Jørgen Hornslien hadde sommerjobb i Gjerrebogen 1 borettslag sommeren 2011. Foto: Foto Mette Eriksen

Fortsatt ledige sommerjobber

Har du ikke fått deg sommerjobb ennå? Alt håp er ikke ute. Flere bedrifter er ennå ikke helt i mål med å skaffe ferievikarer.
Publisert 10.06.2012 kl 17:05 Oppdatert 10.06.2012 kl 19:25

Tips en venn på e-post:– Det lyses fortsatt ut sommervikariater gjennom stillingsdatabasen vår. I løpet av mai ble det lagt ut 1800 nye slike jobber, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i NAV.


Helse og omsorg

Blant annet er det fremdeles gode muligheter i helse- og omsorgssektoren.

– Tradisjonelt har det for eksempel vært krevende for sykehjemmene å skaffe nok folk i ferien. Det finnes ledige sykehjemsjobber en rekke steder i landet også i år.

Er du på jakt etter jobb? Sjekk jobbmarkedet på moss-avis.no

Hotell og reiseliv

Ungdom som vil prøve seg i hotell- og reiselivsnæringen har også muligheter.

– Det står en del jobber åpne for skoleelever og studenter som vil skaffe seg arbeidserfaring, sier Sørbø.

Fortsatt muligheter

Utstyrskjeden Biltema har i år søkt etter 200 ferievikarer til sine 50 varehus rundt om i landet.

– En del vikariater er ennå ikke besatt. Hos oss finnes det fortsatt muligheter for ungdom som vil skaffe seg spennende og nyttig erfaring fra varehus, sier Tommy Fredriksen, daglig leder i Biltema Norge.

– Serviceinnstilling, behagelig fremtreden og viljen til å gi det lille ekstra er egenskaper vi gjerne ser etter, sier Fredriksen.

Positivt signal

Å vise stå-på-vilje som ung er viktig også for senere suksess som jobbsøker, mener Eirik Bache-Wiig, direktør i FINN jobb.

– All arbeidserfaring er nyttig. Å ha hatt sommerjobber gir et positivt signal til arbeidsgivere, og etternølere har fortsatt muligheter i år, sier han.

Vikarbyråer

Den siste uken er det lagt ut en rekke sommerjobb-annonser på FINN, totalt med 135 nye stillinger, blant annet som butikkassistenter, selgere og hotellbetjening.

– Vikarbyråene er blant dem som legger ut jobber. Det kan tyde på at fellesferien kanskje kommer brått på for endel arbeidsgivere, slik at de får det travelt med å skaffe feriehjelp.

Sjansen for å få seg sommerjobb er fortsatt tilstede, bekrefter direktør Stein André Haugerud i bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice.

– Det gjelder å lete aktivt, sende søknader og ta initiativ. En god del virksomheter er ennå ikke ferdig med årets vikaransettelser, sier Haugerud.

Ledige jobber i Østfold

Kunne du tenke deg sommerjobb på lageret hos Coca Cola, eller kanskje i leketøysbutikk? På finn.no er det fortsatt flere ledige sommerjobber i Østfold.

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå


- Jeg tør ikke la datteren min bo her

Therese Haug (22) bor med sin seks år gamle datter i en kommunal bolig i Strandgata 7 i Moss. Allerede da hun flyttet inn i juni i fjor, fant hun flere tegn på sopp og mugg på veggene.

Spennende innspill fra idretten

I løpet av måneden skal Moss kommune vedta en ny plan for idrett og fysisk aktivitet. Hele 11 innspill har kommet, noe som viser at anleggsbehovet er stort.

Politiet ber publikum være på vakt

Tyveribande i full sving

Natt til i dag ble flere forsøk på båtmotortyverier avslørt på Hvaler – politiet er sikre på at det er en organisert tyveribande som er på tokt.