FORTVILER Elevene på Halmstad barne- og ungdomsskole fortviler over forholdene på skolen etter at renholderne har streiket i snart en uke. - Vi vil ikke bli kvitt eksamen, men vi ønsker å ha den under gode forhold, sier flere av dem. (Trine Urstad)

Halmstad-elever fortviler over dårlige forhold

Med kun én renholder i jobb er både elever og rektor på Halmstad ungdomsskole fortvilet over forholdene på skolen.
Trine Urstad
Publisert 04.06.2012 kl 14:02 Oppdatert 04.06.2012 kl 15:05

Tips en venn på e-post:Da elevene kom på skolen mandag morgen ble de møtt av en sterk illeluktende stank. Det, og søppel i gangene, gjorde at flere av elevene sendte tips til Moss Avis om at det så forferdelig ut.
- Vi skal ha eksamen til torsdag og ser ikke hvordan vi kan ha det i disse forholdene, sier Solveig Eugenie Siren (15).

At noen av elevene ved skolen har helt eddik i gangene og tømt ut søppelet av søppelkassene tar de avstand fra og synes er unødvendig.
- Vi vil ikke bli kvitt eksamen, for den vet vi at vi må ha, men vi vil gjerne ha den under gode forhold, sier Erlend Røsten (16).

- Ansvar de har

Også rektoren fortviler over situasjonen og er ikke spesielt glad for innstillingen til enkelte elever.
- Elevene skal feie gulvet og de skal gå med søppelet fra klasserommet sitt. Det er vanlig, daglig ansvar som de har. Men mange synes det er urettferdig at elevene i Moss har fått fri, og skulle gjerne hatt det selv, og har derfor prøvd å gjøre situasjonen verre, sier Marianne Dagfinrud.

Hun synes selv at situasjonen er problematisk med kun én renholder på begge skolene, men i morgen stenges barneskolen og renholderen kan derfor konsentrere seg kun om ungdomsskolen.
- I første omgang vil vi be henne om å vaske toalettene grundigere, så gå på fellesarealene. Jeg heller synes ikke det er hyggelig her nå, men er nødt til å forholde meg til det de over meg sier, forklarer rektoren.

I morgendagens Moss Avis kan du lese mer om saken.

Har din skole blitt stengt på grunn av streiken eller hvordan ser den ut?

På forsiden nå


ellen stone sitter på en seng

- Dette er psykisk mishandling

Fortviler over behandlingen av sin 92 år gamle mor.

Gavedugnad som monner

...
– Dette har gått over all forventning, sier Kristin Utakleiv som i går kjørte 350 julegaver til en hjelpeorganisasjon i Moss.