Mossianaprisen 2012 overrekkes Ivar Ernø av ordfører Tage Pettersen under prisutdelingen ved Moss Hotell lørdag. Foto: Foto Mattis Hepsøy Knudsen

Ivar Ernø fikk Mossianaprisen

Mossianaprisen for 2012 er tildelt Ivar Ernø (80). – Jeg er glad, takknemlig og ydmyk, sier prisvinneren.
Per L. Johansen
Publisert 11.06.2012 kl. 00:00 Oppdatert 09.06.2012 kl. 12:48

Tips en venn på e-post:Ivar Ernø får Mossianaprisen for sitt store og brede engasjement for Moss.

Han har blant annet, og ikke minst, vært frontfigur og leder i Selskabet til Moss Bys Vel i mange år. Han har vært styreleder i Moss Kunstforening og var én av dem som i sin tid tok initiativet til Eldreakademiet i Moss.

Ivar Ernø mottok prisen under en tilstelning på scenen utenfor Moss Hotell lørdag formiddag.

Prisen, som i år er på 75.000 kroner, ble overrakt av ordfører Tage Pettersen. Juryen, med Moss Avis-redaktør Pål Enghaug som leder, er overbevist om at Ivar Ernø gjennom sitt arbeid har bidratt til å styrke byens prestisje og omdømme utad og øke bevisstheten om at Moss er et godt og attraktivt sted å bo for alle byen innbyggere.

Ivar Ernøs engasjement i Selskabet til Moss Bys Vel har blant annet resultert i at seremonirommet i Moss krematorium er renovert, at Bytårnet er pusset opp og åpnet for publikum og at bygninger av historisk interesse er merket med blå opplysningsskilt.

– Gjennom sitt arbeid har Ivar Ernø vært én av byens mest fremtredende representanter for den viktige innsatsen frivillige gjør i og for Moss, sier juryen, som foruten Pål Enghaug har bestått av Ivar Listerud (Sparebank 1), Carsten Vogt (Selskabet til Moss Bys Vel) samt Rina Oppegaard og Eldbjørg Bache-Mathiesen som representanter for allmennheten.

Les mer om årets Mossianaprisvinner i mandagens Moss Avis.

LES OGSÅ:

Her er de nominerte til Mossianaprisen 2012

Kinderegg og Happy Meal kan bli ulovlig

Urinerte inne på bensinstasjonen

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå