Mikael Mellquist kan fortelle at spillseselskapet Betsson har gode overvåkningsrutiner. Foto: Arkivfoto

– Kampfiksing vanskelig å oppdage

– Vi har sett scoringene i kampen mellom Østsiden og Follo, men fant ingenting å sette fingeren på, sier Mikael Mellquist, PR-manager i Betsson-gruppen.
Maria Dahl Skogen
Publisert 11.07.2012 kl. 00:00 Oppdatert 11.07.2012 kl. 08:54

Tips en venn på e-post:


Ifølge Mellquist er det ingenting som syntes suspekt med Østsidens uventede opphenting mot Follo. Foto: Foto: Fredriksstad Blad

Mossingen representerer spillgigantene Betsson, Betsafe og snart også NordicBet.

Spillselskapene hadde selv live-betting på Østsiden, og ifølge Mellquist er det altså ingenting som syntes suspekt med Østsidens uventede opphenting mot Follo.

- Ikke noe stort problem

– Det er fire mål som ser helt ok ut. Det var ingenting vi stusset over, sier Mellquist.

Han mener likevel at det er naivt å tro at det ikke eksisterer kampfiksing i Norge.

– Det gjør det helt sikkert, men i hvor stort omfang, er vanskelig å si. Spillmarkedet er stort, men noe stort problem er det nok ikke. Selv hadde vi mest spill på Follo den kvelden, opplyser Mellquist.

Les også: Ofrer ikke keeperkarrieren for småpenger

20.000 spill

Mellquist kan fortelle at spillseselskapet har gode overvåkningsrutiner, men erkjenner at det kan være vanskelig å fange opp tilfeller av resultatmanipulasjon.

– Det er vel også grunnen til at så få saker kommer opp. Hver helg har vi mellom 10.000 og 20.000 spill. Én fotballkamp kan ha 150 ulike spill, hvor man kan tippe på alt fra hvem som scorer først, hvilket lag som får første corner, hvem som først får rødt kort, gult kort, over- og under-spill. Det er utallige varianter, sier han.

Som regel avsløres kampfiksere ved at synderne blir fulgt over tid.

Les også: Skal undersøke MFKs avdeling

Blir ikke millionær

- Slike folk spiller bare når de vet at de får hjelp, og da vil ofte det samme laget gå igjen. Vi har alltid døgnvakt, altså noen som til enhver tid observerer spillet. I tillegg er det visse grenser for innsatsen i spill. Man blir ikke millionær av å spille på 2. divisjonsfotball for å si det slik. Store innsatser vil bli sent inn til manuell godkjenning. Jo lavere divisjoner, jo mindre kan man satse, opplyser han.

Les mer om:  Sport  Nyheter 

På forsiden nå