Skal reise rundt for å unngå regnet

Maria Skarpaas Andersen (18) fra Rygge og Marleen Marcussen (25) fra Moss kjemper om en sommerjobb som unge, eventyrlige gutter og jenter bare kan drømme om.

Maria Skarpaas Andersen og Marleen Marcussen håper de får jobben. (Foto: Privat)

Flyselskapet Widerøe har valgt en ny markedsføringsstrategi for sine «Norge rundt-billetter». De tilbyr sommerjobb i 20 dager til to resieglade personer mot at de lager et daglig reisebrev og tar en utfordring på strak arm hver dag. Og de har ett overordnet mål for turen: Reise fra regnet.

Facebook-knapp kommer her

Og den jobben vil altså de to jentene ha. Øverst i artikkelen kan du se videoen de lagde da de søkte på den alternative sommerjobben.

Les ogs: Spesialdesignet sommerjobb

- Vi ønsker oss denne sommerjobben fordi vi tror det hadde blitt en fantastisk mulighet til å se Norge, mestre utfordringer og møte nye mennesker rundt om i landet. Vi er begge veldig reiseglade og har reist mye før, men vi har aldri prioritert Norge, noe som er synd ved tanke på at vi bor i ett av verdens vakreste land, forteller Skarpaas Andersen engasjert.

Del på Facebook

Bra betalt

De kan gjøre seg gode penger på 20 dager, de to jentene fra Moss, hvis de får jobben. Flyselskapet tilbyr nemlig denne lønnen for strevet:


  • 20.000 kr hver i startlønn.
  • For hver dag de unngår regn vinner de 2000 kr hver (”hver dag” regnes som hver dag i kampanjeperioden de besøker en ny destinasjon).
  • For hver utfordring de klarer vinner de 1000 kr hver.

- Det er heller ikke å stikke under en stol at vi er glad i sol, og at Widerøe gir oss muligheten til å flykte regnet i 20 dager ikke er noen dårlig jobb, forklarer 18-åringen og legger til:


- Også er det jo en godt betalt jobb hvis vi klarer utfordringer og unngår regnet.

Gode sjanser

Dette var teksten Widerøe la ut på sine hjemmesider da de søkte etter reiseglade folk til å bekle rollen som amatørfotografer og guider på deres ruter i Norge:


"Kort fortalt kan alle over 18 år søke. Du trenger ikke å være regissør, filmfotograf eller teknisk begavet, det viktige er at du trives foran kamera, kan snakke med mennesker og tar utfordringer på strak arm. At du ikke har andre forpliktelser i tidsrommet 11.–29. juni er en selvfølge".

Nå har søknadsfristen gått ut, og det gjenstår å se om vi får stifte et større bekjentskap med Marleen og Maria i sommer på tur i Norge. De er imdidlertid videre til neste runde i utvelgelsesfasen og skal på intervju i morgen, så sjansene øker for hver dag.

 

På forsiden nå