Full E-cup-satsing BMX-syklisten Fredrik Westeng Olsen (16) fra Råde har nylig kommet hjem fra en 10 dagers treningsleir i Frankrike. foto privat

Full E-cup-satsing

Fredrik Westeng Olsen (16) er første års junior og forberedt på mange harde tak i Europacupen, hvor han skal delta i alle rundene.
Tekst: Kjell Taskerud
Publisert 27.03.2010 kl 11:20 Oppdatert 27.03.2010 kl 12:01

Tips en venn på e-post:– Han skal jo sykle mot de beste 17 og 18-åringene i Europa, og Fredrik blir ikke 17 før i november. Vi vet derfor at det blir mange tøffe konkurranser, men det vil jo også gi god trening og verdifull erfaring til senere, sier pappa Ken Olsen.
– I år er det sportssjefen i Norges Cykle Forbund, Steffen Kjærgaard, i tillegg til sportslig komite og landslagstrener som har plukket ut dem som får lov til å delta i Europacupen. Klassen er vesentlig tøffere og nåløyet for å delta enda trangere, forteller Ken Olsen.

– Godt tilrettelagt

Fredrik Westeng Olsen har akkurat kommet hjem fra en 10 dager lang treningsleir i Saint Maxime i Frankrike. Der har han lagt ned rundt 30 treningstimer sammen med Per Erik Nilsen fra Gressvik og trener Kim Erik Larsen fra Moss BMX Club og Wang Toppidrett.
– Ved å gå på Wang toppidrettsgymnas og ha Kim Erik Larsen som personlig trener har forholdene blitt lagt godt til rette for å å kunne kombinere skole og toppidrett på en seriøs måte. Kim Erik har mye kompetanse å tilføre gjennom sin lange karriere som BMX utøver, blant annet fra landslaget. Han har jo også idrettsfaglige utdanning fra Universitetet i Stavanger, sier Ken Olsen.

Oppkjøring til E-cup

Fredrik har hatt et skreddersydd og tøft program gjennom hele vinteren. Det har blant annet inneholdt treningssamlinger i Spania, Danmark og Frankrike. De to siste har vært oppkjøring mot Europacup-åpningen i Frankrike 3. og 4.april.
Fredrik Westeng Olsen fra Råde BMX og Per Erik Nilsen fra Gressvik BMX reiser til Besancon 1. april, og der blir de Østfolds eneste representanter i de første E-cuprundene.
Fredrik blir den eneste av dem som kommer til å delta i alle rundene i Europacupen.
I tilegg til Frankrike skal han delta i Italia, Tyskland, Nederland og Tsjekkia med avslutning i Norge og Sandnes i begynelsen av juli.
Fredrik vil også få hard konkurranse nasjonalt i år. Norge har mange gode juniorer. I april starter Norgescupen på Vestlandet. Klubbene i Rogaland er lengst fremme i BMX i Norge, blant dem VM-sølv-vinneren fra i fjor; Andre Fosso Aquilles.

På forsiden nå


...

- Vi legger oss helt flate, sier russestyret

Måtte stoppe russeball etter hærverk og narkotikabruk

Det skulle bli en strålende russefest før juleferien. I stedet ble fredagens russeball for mosserussen en stor nedtur.

Ble banket opp i vaskehall

Politiet i Follo melder på Twitter mandag kveld at de har pågrepet to personer for vold i en vaskehall i Vestby.

...

Varsler snø på julaften

Det blir garantert ikke skiføre, men litt snø kan det falle over mosedistriktet på julaften.

...

Se en ekstra gang på denne skyen

Se lesernes fantastiske skybilder