Lars Martin Engedal sammen med Martin Thømt Jensen (nærmest) og Krister Wemberg.

Her er MFKs nye forsvarssjef

Etter ni år i Start-drakten, kom han til Moss i vinter. I år er det en sørlending som skal styre forsvaret i Moss FK.

Han har alltid spilt midtstopper. Først i Vigør, før han kom til Start som 16-åring. I fjor ble han tredjevalget på stopperplassen, og kom som Bosmanspiller til Moss i vinter.
Moss FK slet voldsomt med det defensive i 2008-sesongen, og ønsket å styrke forsvaret. Engedal er den som skal sørge for at det defensive fungerer i 2009.
– Det passer meg greit. Som midtstopper er du på banen for å hindre motstanderne i å lage mål. Og jeg trives med de arbeidsoppgavene, sier 25-åringen.

Varm mat. Selv har han flyttet til Moss, mens samboeren fremdeles bor i Kristiansand. Midtstopperen synes de første månedene har vært greie i ny klubb.
– Jeg trives godt. Det er selvsagt noen forskjeller klubbene imellom. I Start hadde vi vanligvis frokost klokken 08, så en lett treningsøkt, før vi spiste lunsj sammen. Der var det også et veldig fokus på ernæringsbiten, så der fikk vi velge om vi ville ha varm eller kald mat. Men det handler jo selvsagt om økonomi. Det har vi ikke råd til i Moss, sier han.
Sørlendingen har ikke lyst til å si for mye om den økonomiske situasjonen i MFK, men innrømmer at situasjonen i klubben har vært vanskelig.

Solid kamp. – Det er tøft for alle. Og da er det ekstra viktig å ha riktig fokus på treningene. Og det synes jeg vi viser at vi klarer i kampen mot Bryne. Da spiller vi en veldig solid kamp, selv om opptakten kanskje ikke var ideell, fortsetter han.
Stopperen har to unge makkere, som han skal være forbilde for. Både Martin Thømt Jensen og Krister Wemberg er unge, fremadstormende midtstoppere.

Visekaptein. – Jeg håper jeg kan bidra med profesjonalitet. Det er heller ingen automatikk i at jeg skal starte hver kamp. Wemberg er en spiller med enorm fremgang, og han kan bli veldig god. Thømt har spilt godt på landslaget, noe som er en viktig erfaring å ta med seg, sier han.
Mens Lars Øvrebø er kaptein i MFK, ble Lars Martin Engedal valgt som visekaptein.
– Det synes jeg var en veldig hyggelig tillitseraklæring. Men det nytter ikke at bare én eller to tar ansvar på banen. Alle må trå til, sier MFKs forsvarssjef.