Mads Østberg fant bilproblemet

Mads Østberg har hatt en elendig oppkjøring til Swedish Rally, men nå har han fått orden på bilen og var blant dem raskeste på gårsdagens shakedown.

KARLSTAD I tre av tre rallyrunder i Norge har han brutt på grunn av en teknisk feil på bilen. Nå har Mads Østberg funnet feilen, og er glad for å kunne stille til start i Karlstad.
Vi har ennå ikke kommet til mål i år. Det startet på Mountain-rally og vi fikk en lik utkjøring i Hokksund. Da bestemte vi oss for å teste og fant feilen med en gang. Jeg angrer litt på at vi ikke testet før, men nå er feilen funnet og fikset. Det var en feil med datasystemet i bilen, men nå går den som den skal.
Østberg har valgt å stille til start med sin 2006-modell. Han er klar på at det ikke blir optimalt, men mener bestemt at det er en bedre løsning enn 2008-modellen.
Vi vet at vi ikke kjører en optimal bil, men vi mener den er bedre enn alternativet. Vi lover å gi full gass og jeg har en god følelse, sier han optimistisk.

Blant de raskeste

På shakedown i går formiddag var han blant de raskeste.
Vi valgte å kjøre gjennom et par ganger for å sjekke at alt funket. Det gjorde det, og vi fikk noen av de raskeste tidene på formiddagen. Det er vi veldig fornøyd med og gleder oss til å sette i gang for fullt i morgen, sier han fornøyd.
På lik linje med Eyvind Brynildsen er han ikke helt fornøyd med forholdene.
Det er bare grus, men fordelen er at vi kommer litt lengre bak, så vi satser på at bilene foran rydder veiene for snø og at vi får utnyttet grusen optimalt. Ideelt sett skullle jeg gjerne kjørt på en issåle, men det er likt for alle.
I går kveld gikk den første fartsetappen av stabelen på Färjestad Travbane i Karlstad. Selv om Østberg ikke er fan av å kjøre rundt og rundt på en travbane, mener han det er viktig for rallysporten.
Det er veldig publikumsvennelig, det er god stemning, mye folk og det er viktig for et rally å ha sånne happenings, avslutter han.

I gang

Mads Østberg endte på 8. plass på den første etappen, 5,1 sekunder bak spanske Dani Sordo, som kjørte gjennom SS1 på 1.31,4.
Eyvind Brynildsen var også svært fornøyd etter shakedown og er klokkeklar på at han kjører for å vinne hele rallyet.
Vi kjører for å vinne vi, og har tro på at det kan gå veien, sier Eyvind Brynildsen bestemt. Han er også klar på at forholdene kan bli utfordrende, men etter å ha hatt en god shakedown-gjennomkjøring håper han og kartleser Cato Menkerud å bite godt fra seg på de svenske skogsveiene.
Det fungerer veldig bra i bilen og vi kjører for å vinne.
– Vi valgte å bare kjøre en tur fordi det gikk såpass bra. Notene var bra og tempoet var der. Nå er det bare å se frem til i kveld og morgendagen, avsluttet Menkerud.
Brynildsen var forøvrig 13. raskest all over på den første etappen i går kveld, bare 1,1 sekund bak Østberg.

Se flere videoer fra rallysirkuset

Eyvind Brynildsen er også veldig optimistisk før det hele braker løs i morgentimene fredag.

Se hva Eyvind Brynildsen forventer seg av resultater her

Vi snakket også med et par svært engasjerte motorentusiaster fra Halden. De er i Karlstad for å heie frem de norske førerne, men de innrømmer å ha en forkjærlighet for Eyvind Brynildsen.

Se de orginale haldenserne her og hør hva de mener om våre lokale førere

Se og hør hva visepresidenten i bilsportforbundet sa før det hele startet for fullt i går kveld.

Se hva visepresidenten i bilsportforbundet tror om våre lokale førere i Swedish Rally

 

På forsiden nå