Rally-sportens svar på Lars Monsen

Før de dro av gårde med full oppakning ladet de opp med flere dvd-er av Lars Monsen.

HAGFORS Midt på en av fartsprøvene i svenskerally har en gjeng mossinger slått leir og følger rally-VM på nært hold. De storkoser seg i de svenske skogene i primitive omgivelser.
Jeg setter mest på pris på å slippe unna bleieskift i fire dager. Dette er helt suverent, sier reiseleder Espen Torgersen fornøyd. De har gjort det til en tradisjon å se rally-VM på nært hold.
Førsteprioritet er å komme ut og henge med kompiser. Rally-bilene kommer i andre rekke, sier Fredrik Høistad Dahlmann. Broren hans, Alf Christian Dahlmann synes imidlertid det er et must å se et par fartsetapper
Det er sykt å stå så nære når de kjører så fort forbi. Det er helt klart en stor del av turen det også, mener han.
Raymond Fjeld Hansen er styreleder i mossingen.com. Han og Torgersen begynte å følge rallyet sammen for noen år tilbake, og gjennom mange netter i sprengkulde har det blitt nok av historier å fortelle barnebarna. Fjorårets teltplass er imidlertid favoritthistorien.
I fjor. Under Rally Norway satt vi opp teltet midt i et skispor som gikk gjennom teltet, så folk måtte gå rundt teltet. Vi var såpass rause at vi tilbød dem som passerte pølser og øl, så de var mer enn fornøyd med leirplassen vår, forteller Torgersen og tenker tilbake mens gutta rundt bålet humrer. Jørgen Semmingsen Høistad og Kjell-Kristian Ellingsen er også med på turen. Det kom ytterligere to mossinger i går kveld og skal vi følge partyborometeret deres, holder rovdyrene seg langt unna mosseflagget på SS9.

Se videoer fra Rally Sweden her

Video: Mads Østberg forteller hva som skjedde på SS5

Video: Dette mener Morten Østberg etter den første dagen

Video: Se hvordan Eyvind Brynildsen oppsummerer dagen sammen med kartleser Cato Menkerud

Se samleside fra svenskerally her

Se hva Eyvind Brynildsen sa før det hele startet

Vi snakket også med et par svært engasjerte motorentusiaster fra Halden. De er i Karlstad for å heie frem de norske førerne, men de innrømmer å ha en forkjærlighet for Eyvind Brynildsen.

Se de orginale haldenserne her og hør hva de mener om våre lokale førere

Se og hør hva visepresidenten i bilsportforbundet sa før det hele startet for fullt i går kveld.

Se hva visepresidenten i bilsportforbundet tror om våre lokale førere i Swedish Rally

Bildeserie: Se bildeserie fra torsdagens shakedown i Rally Sweden her

 

På forsiden nå