MFK-trener Tor Thodesen kunne smile til slutt Foto: Foto: Geir Hansen

Seieren satt langt inne for MFK

(Moss FK - Elverum 2-0 e.e.o.) Avansementet satt langt inne, men to scoringer i andre ekstraomgang ga cup-jubel for MFK.
Knut-Eigil Nesselquist
Marianne Wold
Publisert 01.05.2012 kl. 15:39 Oppdatert 03.05.2012 kl. 16:14

Tips en venn på e-post:


Kampfakta

Moss FK    2

Elverum     0

Pause: 0-0

NM, 1. runde

Melløs stadion

Sjansestatistikk:

MFK: 4

Elverum: 4

Dommer:

Bård Lindahl, Kløfta

Gult kort:

Andreas Eikum, MFK

Marcus Ohlsson, MFK

Halvard Lien Simonsen, MFK

John Muiruri, MFK

Thomas Klaussen, MFK

Even Bugge, Elverum

Kristian Bråtebæk, Elverum

Mål:

1-0 Henning Johannessen    (107)

2-0 Marius Gjestrumbakken  (119)

MFKs lag:

Andreas Eikum, Marcus Ohlsson, Agim Shabani, Martin Thømt Jensen, Halvard Lien Simonsen, John Muiruri (Henning Johannessen i 30 min.), Thomas Klaussen, Jon-André Fredriksen, Marius Henriksen, Vegar Edelsteen (Christian Bretun Ahlsen i 3 min.), Fabian Stensrud Ness (Marius Gjestrumbakken i 65 min.)

Det ble med halvsjansene for Thomas Klaussen i møtet med Elverum Foto: Foto: Geir Hansen
Agin Shabani og resten av mosselaget fikk noen minutters pause før ekstraomgangene. Foto: Foto: Geir Hansen
Vegar Edelsteen og resten av MFK slet mot Elverum Foto: Foto: Geir Hansen

De første 90 minuttene var verken spesielt underholdende eller velspilt. Lenge så det ut som det skulle bli målløst og at kampen skulle bli avgjort på straffer. Men i starten av andre ekstraomgang fungerte endelig angrepsspillet til MFK, og innbytter Henning Johannessen var iskald da han satte inn 1-0 alene med keeper.

- Det var i en overgang, og jeg hadde veldig skrå vinkel. Jeg vurderte hva jeg skulle gjøre da jeg plutselig så at Elverums keeper jukset litt ved stolpen sin, og gikk ut i feltet. Da var det bare å sette den på innsiden av ham. Om jeg holdt hodet kaldt eller at jeg rett og slett bare var kjempesliten, vet jeg ikke, smiler Johannessen.

MFK og Elverum byttet på å styre kampen, og det var en helt åpen match frem til 1-0.

- Det var tungt der ute, men vi løper og står på. Vi lar de styre en god periode, og kjører på når det er tid for det, forklarer Johannessen.

Trives ikke på benken

Johannessen kom inn da det gjensto en halvtime av ordinær tid. Målscoreren var syk i forrige uke, og startet på benken også i seriekampen mot Senja på søndag. Der liker han seg ikke.

- Jeg var veldig tent på å spille meg inn i laget igjen. Jeg liker meg ikke på benken. Nå har jeg også spilt en rekruttkamp i mellomtiden, og formen føles bedre, sier midtbanespilleren.

Hvem som blir motstander i neste runde, gjenstår å se. Henning Johannessen ønsker å bryne seg på best mulig motstand.

- Det hadde vært moro med en attraktiv motstander. Nå har vi sikret avansementet, og nå tar vi en runde av gangen, avrunder han.

 

Før kampen:

MFK avsluttet formiddagsøkta med å trene på straffespark i dag, men det var bare for sikkerhets skyld. Gutta satser nemlig alt på å avgjøre kveldens cupkamp på 90 minutter.

– Det blir tungt hvis vi må ut i ekstraomganger. Vinner vi er det ny cupkamp om en uke, og med seriekamp mandag og Senja-kampen fra søndag i beina blir det mye på kort tid, sier Thodesen til Moss Avis.Han kjenner litt til Elverum etter at lagene møtte hverandre i treningskamp kort tid før seriestart.
- Det er et solid 2. divisjonslag, men her hjemme bør vi kunne bestemme dette, mener MFK-treneren.

Bergersen uteble

Thodesen hadde startlaget klart helt til Jonas Bergersen antakelig forsov seg og ikke møtte på trening i formiddag. Dermed forsvant han ut av troppen.

– Synd for Bergersen, som hadde et bra innhopp sist. Men folk må møte på trening, melder Thodesen.

Agim Shabani var en av de som ble tung i beina i kampen mot Senja søndag, og MFK-kapteinen merket at han mangler matchtrening. Men først og fremst var han glad for å være tilbake på banen for MFK.

– Det ble litt tungt, men det er deilig å være tilbake. Seieren søndag var viktig, og jeg håper vi kan fortsette i kveld, melder Shabani, som er en del av dette laget mot Elverum i kveld:

Andreas Eikum, Marcus Ohlsson, Agim Shabani, Martin Thømt Jensen, Halvard L. Simonsen, Fabian Stensrud Ness, Marius Henriksen, John Muiruri, Jon-André Fredriksen, Vegar Edelsteen og Thomas Klaussen.
Petter Furuseth er ikke bra i kneet og er ikke med i troppen.

Her kan du følge kampen direkte fra klokken 18.00:

Les mer om:  Sport  MFK  Sport 

På forsiden nå