– 1. mai bør avskaffes som fridag og erstattes med frigjøringsdagen den 8. mai.

Kraftsalven kommer fra Roble Wais, ungdomspolitiker fra Høyre med håp om kommunestyreplass i Vestby etter valget i høst, skriver Vestby Avis.

Wais fortsetter i samme stil:

– 1. mai har gått fra å være en dag med fokus på internasjonale arbeidsrettigheter til en dag hvor venstresiden håner høyresiden. En arbeidernes dag bør være for alle, ikke kun for venstresiden, fortsetter Wais.

Urovekkende

Han har ingen forståelse for venstresidens og fagbevegelsens paroler om å «forsvare arbeidsmiljøloven».

– Det er urovekkende at de ikke forstår at regjeringens endinger i arbeidsmiljøloven er et viktig grep for å ruste Norge for fremtiden, hevder Roble Wais.

– Det er synd fagbevegelsen og venstresiden ikke har gode løsninger for å få de 650.000 arbeidsledige inn i arbeidslivet. Det er også synd at fagbevegelsen og venstresiden synes det er akseptabelt å gå til NAV for å få arbeidsmarkedstiltak, stå i kø i seks måneder eller være midlertidig på tiltak i fire år.

Den engasjerte unggutten med ambisjoner også utenfor kommunen mener vi ser at færre og færre som feirer 1. mai.

– Folk sover langt utover dagen på grunn av en hard natt på byen, de bruker den til husarbeid eller trening, sier Roble Wais og avslutter sitt utspill med denne kraftsalven:

– Det er leit at 1. mai-feiringen er forbeholdt venstresiden og fagbevegelsen. Erstatter vi fridagen 1. mai med 8. mai vil alle føle seg inkludert.

Full slakt

Arbeiderpartiets gruppeleder Tom Anders Ludvigsen og SV-leder Ronny Kjønsø slakter Høyremannens utspill.

– Historieløst, mener de.

– Roble er en hyggelig kar og vi vil gjerne invitere ham og fortelle historien bak 1. mai, sier Tom Anders Ludvigsen.

– Mener han virkelig at vi skal hive på båten alt det som samfunnet er bygget opp på?

– 1. mai er viktigere enn noen gang, tillegger Ronny Kjønsø og mener det «aldri i verden» blir aktuelt å følge Wais' forslag.

– Det vi har bygget opp for Vestbys innbyggere, det skal vi også beholde, sier han.