Storbanken Danske Bank vil ikke lenger fortsette satsingen på personmarkedet i Norge, og har innledet en prosess for et mulig salg av denne delen av selskapet.

– Vi har svært gode kunder i personmarkedet og kjenner på et stort ansvar. Våre kunder trenger ikke foreta seg noe som en del av prosessen rundt et mulig salg av denne delen av filialen, og vi er trygge på å finne gode løsninger som er til det beste for våre personmarkedskunder, sier Erlend Angelfoss, landssjef i Danske Bank Norge.

Det skriver Danske Bank i en pressemelding.

Kommunikasjonsdirektør i Danske Bank, Øystein Schmidt, sier til Nettavisen at de har omtrent 300.000 kunder i personmarked-segmentet. Han opplyser videre at utlånsvolumet i personmarkedet i første kvartal var omtrent 200 milliarder kroner.

Ikke lønnsomt

Angelfoss sier videre til Nettavisen at de nå går ut med denne informasjonen fordi de lanserer en ny strategi som dekker alle enheter i banken.

– Vi følte det var riktig å fortelle at vi ikke lenger skal være en langsiktig eier av personmarkedet i Norge. Vi mener det å vente til senere for å se ville vært å føre investorer bak lyset.

– Derfor går vi ut i dag og sier vi er i en prosess der vi skal avhende personmarkedet i Norge og ser etter salg av den enheten.

Han forklarer videre at de har bygget opp en meget solid kundeportefølje på privatsiden med sterk vekst de seneste årene.

– Det har imidlertid vært utfordrende å oppnå tilfredsstillende lønnsomhet knyttet til denne delen av banken. Etter en strategisk gjennomgang har vi derfor kommet fram til at banken ikke lenger vil videreføre satsingen på personmarkedet, sier Angelfoss.

Banken vil komme tilbake med mer informasjon, senest i forbindelse med fremleggelsen av resultatet for andre kvartal 2023.

Omtrent 400 ansatte

Ifølge Angelfoss er det omtrent 400 ansatte som jobber med personmarked, litt avhengig av hvordan man ser på inndelingen.

– Vil de ansatte miste jobben, eller bli med salget videre?

– Det er litt tidlig å si hvordan det blir for den enkelte ansatte, men vi er veldig stolt over å ha så flinke folk hos oss. Vi er trygge på at de vil finne seg godt til rette i et nytt hjem, sier han.

Landssjef Angelfoss understreker at det foreløpig ikke skjer noen ting, og at de kommer til å operere som tidligere.

– Alle ansatte per nå er på jobb som vanlig og har sine vanlige betingelser og arbeidsrutiner, kundene kommer i banken som tidligere. Ingenting skjer i det korte bildet.

Danske Bank vil ikke opplyse prislappen på filialen, men sier det er en veldig spennende kundeportefølje som blir lagt ut for salg.

– Vi forventer at dette vil ta litt tid. Det har vi sett i tilsvarende prosesser.