– Flere kunder har mottatt en tekstmelding fra et selskap som kaller seg «Bomavgift» der det står at de mangler betaling av avgift for bompassering. Dette er forsøk på svindel. Mottar du en slik tekstmelding slett den  ikke trykk på lenken, skriver Autopass på sine hjemmesider.

Svindelforsøk

Datahjelperne bekrefter på sin hjemmeside at meldingene som har florert rundt til kunder onsdag er et forsøk på svindel:

– Veldig mange får nå en sms som sier at man må betale avgift for passering, men det er noe som skurrer her. Du får gjerne ikke sms tilsendt på denne måten. Det kommer gjerne i post eller per mail. Avsender er også skjult, men svindlerne har klart å søke opp ditt navn så dette skal virke troverdig, skriver it-ekspert Jørund Heimholt hos Datahjelperne.

Trykker du på linken så blir du sendt til en side der du må legge inn masse personlig info, og betale en sum på 49 kroner.

– Her er du nødt til å lese vilkår og liten tekst, skriver Datahjelperne.

For hvis man godtar vilkårene har man nemlig godkjent å bli medlem i en medlemsbasert webbutikk som fortsetter til normalpris, hvis ikke det oppsies.

– Så her binder du deg til en tjeneste du aldri har hørt om. Du skremmes til å betale noe du ikke vet hva er og det koster 620 kroner måneden, men de kan trekke deg så mye de vil. Har du deltatt? Ring banken og sperr kortet ditt nå, oppfordrer it-eksperten hos Datahjelperne videre.

 

Ga beskjed til bompengeselskap

Kommunikasjonsrådgiver Beate Ørbeck på seksjonen for brukerfinansiering i Vegdirektoratet ber folk være årvåkne.

– Folk må være veldig oppmerksomme når slike sms-er og mailer kommer tikkende inn. Ikke trykk på hva som helst. Man er nødt til å kjenne til avsenderen, sier Ørbeck.

En del kunder tok kontakt med bompengeselskaper onsdag for å høre om denne sms-en.

– Jeg har ikke informasjon om noen har trykket seg inn og godkjent det svindlerne etterspør. Alle bompengeselskapene, Autopass og vi har lagt ut informasjon på våre nettsider. Akkurat nå er det ikke mer vi kan gjøre, sier hun.

Brukte død kvinnes identitet til å kjøpe varer