Gå til sidens hovedinnhold

Advarer om vanskelige kjøreforhold mandag kveld

Artikkelen er over 2 år gammel

Du bør beregne ekstra tid om du skal ut og kjøre mandag ettermiddag, for nå er det speilblanke veier flere steder. På E6 i Østfold har det vært flere ulykker mandag ettermiddag og kveld.

Meteorologene har sent ut gult farevarsler om vanskelige kjøreforhold for Agder og Telemark, Vestfold og Østfold fra mandag morgen til midnatt.

Klokken 21:35 melder Statens vegvesen om at de har hatt en skremmende kontroll av vogntog på Svinesund.

Klokken 21:09 melder politiet om et utenlandsk vogntog som sperrer trafikk ved Råde stasjon.

- Vi har sendt en patrulje til stedet, skriver politiet.

Klokken 18:49 var det ikke meldt om noen ulykker i mossedistriktet, men sørover på E6 hadde et vogntog kjørt i autovernet ved Årum-krysset i retning Svinesund ved 18:39-tiden og trafikken gikk sakte forbi.

- Det er en utenlandsk trailer som har kjørt inn i autovernet,snurret og truffet en trailer som passerte i venstre felt. Det er ingen personskade. Nå går trafikken sakte forbi, men det vil bli skiltet omkjøring, melder Politiet i Øst ved 18:56-tiden.

For dem som skal på E6 mot Sverige mandag kveld, sier politiet sier alternativ kjørerute blir RV111 gjennom Hafslund og FV 118 gjennom Klavestadhaugen til Skjeberg.

Klokken 21:19 melder Vegtrafikksentralen at E6 er åpnet igjen etter trailerkollisjonen.

Flere utforkjøringer

Det var ikke den eneste E6-ulykken mandag ettermiddag. Klokken 17:03 ble det meldt om en ulykke på E6, nordgående, mellom Råde og Tune, skriver politiet på Twitter.

Det er en lastebil og personbil som har kollidert, det skal ikke være meldt om noen personskade, opplyser de videre.

Ellers så meldes det om flere utforkjøringer med både bil og buss i fylket, men stort sett bare i Fredrikstad og Indre Østfold. Blant annet skal busser ha kjørt av veien på Hvaler, Gressvik og Skjærviken mandag ettermiddag.

I Moss våknet mange opp til gradestokker som viste minus 10 -12 grader mandag. Men utover dagen har temperaturene steget. Og mandag ettermiddag ved 17:00-tiden gikk det fra å snø til å regne i Moss.

Vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør hos Meteorologisk institutt i Oslo advarte tidligere mandag mot glatte veier og vanskelige kjøreforhold i hele Østfold mandag kveld.

Allerede søndag sendte meteorologene ut gult farevarsel. Årsaken er at det kan være underkjølt regn som fryser i det treffer bakken.

- Vær ekstra oppmerksomme

– Det kommer inn en front med nedbør som er på vei mot Østfoldg. Nedbøren vil først komme som snø på mandag, men vil utover ettermiddagen og kvelden veksle over til regn. Temperaturene i distriktet vil også stige, sier Skattør til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det er ventet et sted mellom 10 og 20 millimeter nedbør i løpet av mandagen. I starten vil nedføre gi mellom fem til ti centimeter med snø, alt ettersom, hvor i fylket man bor.

Man må derfor regne med lokale forsinkelser på veiene utover mandagen, og Vegtrafikksentralen ber bilistene være ekstra oppmerksomme, og kjøre etter forholdene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.