Har du aldri vært i Moss før, men kommer kjørende gjennom byen fra Bastøfergen, er det ikke lett å få med seg hvor praktfull byen vår er. Det mangler lys og tydelig flott skilting av hvor man for eksempel kan finne Nesparken, Vansjø, kirken, Parkteateret, lekeplassen og byens fotballstadion. Kommunikasjon er alfa og omega når man skal bli kjent med noen. Mange har opplevd hvor mye hyggeligere og lettere alt blir hvis noen følger deg et stykke når du spør etter veien – og ikke bare peker halvt treffsikkert og vagt i en retning.

Vi i Moss i sentrum har som kortsiktig mål å få satt opp flotte, tydelige skilt og kart som ikke bare viser hvor byens perler ligger, men også hvor du kan finne , kaffe, politi eller skøytebane. Byens gårdeiere snakker også begeistret om å utstyre enda flere gårder og bygninger i byen med lokalhistoriske plaketter for å minnes personer, hendelser og bygninger.

 En fantastisk idé som er kommet opp nå, er å utstyre en skøytebane i Moss med Ballangrudkiosken – en omvendt Ballangrud lengdeløpsskøyte med kiosk i foten/støvelen og skiltet på skøytebladet, som ikke bare forteller at det er en kiosk, men også historien om den gang Ving Ballangrud virkelig var et merkenavn og ble produsert av Trioving i Moss. Lengdeløpsskøyter av dette merket ble brukt av både aktive og hobbyløpere frem til produksjonen stoppet i 1981. Det er satt en mengde rekorder på disse skøytene av både norske og utenlandske utøvere, og i produksjonsanlegget var det en egen testbane med 25 meter kunstis.

Kommunikasjon er historiefortelling, tilrettelegging og dialog. Skal vi få et enda mer levende sentrum i den fine byen vår, må vi fortelle og vise folk hvor de finner det de trenger ved hjelp av lys, skilt, stolthet og samarbeid. Har du noen tanker og idéer om dette? Så ring meg da vel!