Aleksander (24) mener dette er forskjellen mellom mossinger og altaværinger: – De snakker rett fra levra, du får høre det!

KLAR: Ingenting hadde smakt bedre for Aleksander Bjørnvåg enn å slå gamle lagkamerater når MFK møter Alta på Melløs lørdag ettermiddag.

KLAR: Ingenting hadde smakt bedre for Aleksander Bjørnvåg enn å slå gamle lagkamerater når MFK møter Alta på Melløs lørdag ettermiddag. Foto:

MFKs Aleksander Bjørnvåg (24) gleder seg til å møte gamle lagkamerater når Alta gjester Melløs stadion lørdag ettermiddag.

DEL

– Det blir veldig gøy. Slike kamper betyr litt ekstra når du har spilt der før og kjenner flere av gutta. Vi er venner før kampen, men når dommeren blåser i fløyta handler alt om å vinne, sier midtstopperen som reiste til Finnmark i 2016.

Etter over to år i Alta, vendte Rygge-gutten snuten hjemover midtveis i 2019-sesongen, for sin andre periode i MFK.

LES OGSÅ: Bjørnvåg kjørt bort med ambulanse - rakk jubelscenene

Vet å si ifra

– Hva er den største forskjellen mellom Alta og Moss?

– Det er ganske stor forskjell. Alta er ikke verdens største plass. Det som kanskje er den største forskjellen med å bo der oppe, er at det er lange avstander til andre steder, forklarer Bjørnvåg.

– Og hvordan er altaværinger?

– De kan være litt mer direkte der oppe. De snakker rett fra levra, for å si det sånn. Du får høre det! smiler 24-åringen.

Topplag

Alta har beseiret både Tromsdalen (1-0) og Kjelsås (2-3) denne sesongen. Etter 1-1 mot Brattvåg forrige runde, ligger lørdagens motstander på 3. plass med sju poeng. Bjørnvåg tror Alta blir den tøffeste motstanderen fram til nå.

– Det er et godt lag – ganske rutinerte. De vet hva det handler om, og har vært høyere opp i seriesystemet før. Samtidig har de fått inn en del profiler, sier han og trekker naturlig nok fram Morten Gamst Pedersen.

– De kan absolutt være med å kjempe helt i toppen, fortsetter han.

Bjørnvåg trekker fram presspillet til Alta som et giftig våpen.

– De har mange spillere som er gode i den fasen av spillet. Alta har flere individuelle spillere som er bra, sier Bjørnvåg.

(saken fortsetter under bildet)

KRIGER: Aleksander Bjørnvåg gir alltid hundre prosent på banen og viker sjelden unna en duell.

KRIGER: Aleksander Bjørnvåg gir alltid hundre prosent på banen og viker sjelden unna en duell. Foto:

– Ikke dyktige nok

– Hva mener du om årets sesongstart?

– Det gikk ikke helt vår vei de to første kampene, og vi har ikke vært dyktige nok. Vi har stort sett sluppet inn mål på faste situasjoner og selvmål. Det er vår egen feil, men vi har ikke blitt spilt ut, bedyrer han.

LES OGSÅ: Bjørnvåg-overgangen er i boks: – Det føles godt å være tilbake!

MFK sikret sesongens første trepoenger borte mot Senja lørdag forrige uke, etter at sesongens to første kamper endte med tap mot henholdsvis Hødd og Eidsvold Turn.

– Spillemessig var det ikke kjempebra mot Senja, men vi gjorde jobben. Vi løp for hverandre, kriget og viste på returløp og i duellene at vi virkelig ville ha de tre poengene. Slik situasjonen var, var det viktigst, forteller Bjørnvåg.

Skader

Den etterlengtede seieren mot Senja var viktig poengmessig. Håpet om å komme med i et sluttspill med de sju beste lever inntil videre.

– Selv om vi ikke har tatt mange poeng, så må vi bare fortsette å prøve å spille på den måten som gjør at vi kan utnytte laget best mulig. Får vi luket bort unødvendige feil, så tror jeg det kan bli bra, sier han.

– Vi har en del unge spillere som er bra og som har forutsetningene til å ta ytterligere steg. Vi har dessverre fått litt skader på enkelte, for eksempel Stian Andersen, men slik ting får man ikke gjort noe med. Det er i hvert fall mange spennende spillere i troppen som man bør se opp for i fremtiden, avrunder Bjørnvåg.

Onsdag kveld signerte midtbanespiller Remi Jensen Telle (21) fra Grorud en låneavtale med Moss Fotballklubb. Avtalen strekker seg fram til 1. september. Dermed har klubben hentet to spillere fra Grorud på relativt kort tid. LES MER OM DET HER.

Moss-Alta kan du se direkte på Moss Avis lørdag klokken 16:00 ved å trykke på denne linken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken