Gå til sidens hovedinnhold

Alle større arrangementer i Moss skal avlyses

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommuneoverlegen pålegger arrangører å avlyse alle større innendørs arrangement på mer enn 500 personer i Moss

Det skriver Moss kommune i en pressemelding tirsdag formiddag.

Pålegget gjelder fra 10. mars og inntil videre. Dette av føre var-hensyn og for å begrense mulig smitte av koronaviruset, skriver kommunen.

– Vi mener at risikoen ved innendørs arrangement på mer enn 500 personer er for stor akkurat nå, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Alle større arrangement på mer enn 500 personer skal altså avlyses inntil videre.

– Kan bidra til mer smitte

Moss kommune melder om at det per i dag ikke legges restriksjoner på gjennomføring av arrangement på færre enn 500 mennesker, men at dette vurderes fortløpende. Kommunen ber derfor alle arrangører om å følge med på nettsidene til Moss kommune for oppdaterte anbefalinger.

– Vi skjønner at dette er uheldig for arrangørene, men vi mener at større arrangementer kan bidra til mer smitte og fant det derfor riktig å legge ned forbud mot slike arrangement, sier Krogshus.

LES OGSÅ: En person fra Moss har fått påvist koronavirus

Onsdag kveld er det konsert på Verket scene, Erik Bye - av og med Benny Borg. Verket scene opplyser til Moss Avis om at de ikke har fått beskjed om at denne konserten må avlyses. Det er ventet mellom 150-200 tilskuere der.

Om du har økt risiko for eventuell smitte av koronavirus, ber kommunen deg vurdere om det er nødvendig å delta på arrangementer med mange ukjente.

Kommuneoverlegen forlenger også forbud mot arrangementer som er rettet mot risikoutsatte grupper for koronasmitte til å gjelde inntil videre.

Rådene vurderes fortløpende ut fra situasjonen i Norge og globalt, og arrangører bør følge med på råd på www.moss.kommune.no.

Risikogrupper pr. definisjon fra folkehelseinstituttet, oppdatert 4. mars.2020: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informasjon-til-risikogrupper/

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.