Da Øystein Djupvik selv ble far, begynte han etter hvert å tenke på sine biologiske foreldre.

Hvis ikke han fant ut hvem som hadde valgt å adoptere han bort, ville heller ingen andre kunne få tilgang til informasjonen i framtiden.

Han bestemmer seg for å bestille papirene fra statsforvalteren. Han bestemmer seg også for at brevet skal legges uåpnet i en bankboks.

Det tar lang tid før brevet dukker opp i postkassen. Den dagen han kommer hjem og det ligger der, åpner han det likevel.

Moss Avis-podkast

Denne artikkelen er et glimt fra en episode av podkasten For et liv!

I episoden møter du Øystein Djupvik, og vil få høre historien om hvordan han i voksen alder sporet opp sin biologiske far. Du får følge med fra barndommen, via Moss til Liverpool, og høre om telefonsamtalen som forandret alt.

For et liv! er en podkast fra Moss Avis og du kan høre den på Spotify, iTunes og i appen Untold. Dersom du ønsker å høre serien på Spotify kan du følge denne lenken.

Du kan også spille den av direkte her:

For et liv!

For et liv!

Øystein Djupvik - jakten på far

00:00
/
00:00

Navnet på mor og far

Øystein Djupvik bor med sin samboer Lee-Heidi og deres to barn på Jeløy i Moss. Han er oppvokst i Naustdal, en liten bygd mellom Førde og Florø på Vestlandet, og han har visst siden han var helt liten at han ble adoptert ved fødsel.

Han får navnet på sin mor, som bor i Norge. Som en del av prosessen får hun komme med tilsvar. Formidlet fra statsforvalteren står hun ved sin beslutning. Hun velger enda en gang å ikke ha kontakt med sin sønn.

I brevet står også navnet på Øysteins far. Det står at han er engelskmann og «vi har ingen andre opplysninger.»

Sporet leder til Liverpool

Etter mange uker med grubling bestemmer seg Øystein for å finne ut hvem faren hans er. Og etter enda flere uker med etterforskning, forstår han at det er sin far han har funnet på Facebook og at han bor i Liverpool. Men når han ringer utenlandsopplysningen finner de ingen med det navnet i byen.

Det er derimot mange i Liverpool som har samme etternavn. Øystein Djupvik tar en sjanse og ber om å få nummeret til personen med samme etternavn, som bor nærmest Anfield stadion. Han vet at faren hans bor i det området.

Han ringer nummeret og forstår at han snakker med sin onkel.

Alt faller på plass

Øysteins biologiske mor har holdt på hemmeligheten om barnet helt siden hun fødte. Øysteins far har fortalt hele slekten om sin norske sønn. Og han har ventet på ham siden han fikk vite det på 70-tallet.

Alt faller på plass da Øystein sporer opp sin far. Den blå øyefargen folk har kommentert gjennom oppveksten, og det tjukke håret. Plutselig har han et slektstre og en historie bakover i tid.

For et liv! er en podkast fra Moss Avis og du kan høre den på Spotify, iTunes og i appen Untold. Dersom du ønsker å høre serien på Spotify kan du følge denne lenken.

Du kan også spille den av direkte her:

For et liv!

For et liv!

Øystein Djupvik - jakten på far

00:00
/
00:00