Alt om Bykampen 2020: – Jeg har aldri tapt!

VIL BLI BEST I BYEN: Torsdag kveld gikk startskuddet for Bykampen mellom Sprint-Jeløy og Moss Fotballklubb på Bellevue. Lagene, her representert ved Sprints Alban Ramadani (t.v.) og MFKs Mikkel Aarstrand, måtte kjempe mot hverandre i en rekke øvelser.

VIL BLI BEST I BYEN: Torsdag kveld gikk startskuddet for Bykampen mellom Sprint-Jeløy og Moss Fotballklubb på Bellevue. Lagene, her representert ved Sprints Alban Ramadani (t.v.) og MFKs Mikkel Aarstrand, måtte kjempe mot hverandre i en rekke øvelser. Foto:

Torsdag kveld gikk de første øvelsene av stabelen i Bykampen mellom Sprint-Jeløy og Moss Fotballklubb. Den endelige vinneren kåres lørdag 13. juni – og fotballfesten kan du følge direkte på moss-avis.no.

DEL

Viruskrisen har ført til krevende tider i samfunnet, også for fotballklubbene. Torsdag kveld gikk startskuddet for Bykampen 2020 – duellen som skal bidra til å skape entusiasme og engasjement rundt lokalfotballen mens fotballsesongen ennå er satt på vent.

I samarbeid med Moss Avis og Moss i Sentrum har de to klubbene utfordret hverandre til en prestisjefylt duell. Klubbene skal kjempe mot hverandre i en rekke øvelser som blir spilt inn på forhånd, før det hele skal avgjøres direkte på Moss Avis lørdag 13. juni fra klokken 16.00.

Konkurrerte i fire øvelser

På grunn av smittevernhensyn spilles ikke Bykampen som en vanlig fotballkamp. Fotballtennisduellen lørdag 13. juni vil derfor foregå uten tilskuere, men begge klubber har oppfordret sine supportere til å kjøpe virtuelle billetter til rivaloppgjøret.

Torsdag startet alvoret for fullt, da lagene møttes til første halvdel av de forhåndsinnspilte øvelsene på Bellevue. Om hjemmebane-fordelen talte Sprints favør denne torsdagskvelden, får du imidlertid ikke svar på før om en drøy uke.

Lagene måtte gjennom fire øvelser:

1. «Straffesparkkonkurranse» der ballen var erstattet med gummistøvler. Små mål og ingen keeper

2. Hinderløype med tau og lås

3. Hjernetrim – puslespill

4. Lasergevær

PS! Siste halvdel av de forhåndsinnspilte øvelsene gjøres neste uke.

Se bilder her:

Legger press på seg selv

Det var ikke alle spillerne som deltok torsdag kveld, men både Sprints Alban Ramadani og MFKs Fredrik Wasenius var med til det fulle og kjempet for logoen på brystet.

– Det er først og fremst veldig morsomt å se igjen gutta. Vi har ikke trent så mye som det Sprint har gjort, så det er veldig gøy å få samlet gutta igjen, sa tidligere Sprint-gutt Wasenius til Moss Avis etter de fire øvelsene.

– Så er det veldig artig å treffe gamle kompiser igjen og drive med konkurranser, la han til.

Alltid selvsikre Ramadani kunne fortelle at han aldri har tapt en fotballtennisduell.

– Det vil nok ikke skje denne gangen heller, smilte han.

– Vil ikke tro at Fredrik har tapt heller?

– Ikke mot noen Sprint-gutter i hvert fall! kontret Wasenius.

– Vi har trent lenge, men vi har savnet litt konkurranser. Vi gleder oss til kamp, avsluttet Ramadani.

(saken fortsetter under bildet)

GLEDER SEG: Fredrik Wasenius (til venstre) og Alban Ramadani gleder seg til fotballfest lørdag 13. juni.

GLEDER SEG: Fredrik Wasenius (til venstre) og Alban Ramadani gleder seg til fotballfest lørdag 13. juni. Foto:

Comeback-duo

Direktesendingen 13. juni, som starter klokken 16.00 og ligger åpent på Moss Avis, ledes av tidligere Moss Avis-journalist Joakim Bekkåsen og Helge Kjøniksen. Comeback-duoen ledet fram til 2019 en rekke sportssendinger sammen på lokalavisens flater.

– Vi hadde det utrolig moro når vi kommenterte sammen for to sesonger siden. Det er gøy å være i samme manesj igjen, uttalte Kjøniksen til sin egen avis torsdag kveld.

– Det blir humor, det blir show og vi skal lage masse ablegøyer. Men så er det viktig at folk vet hva det handler om. Dette kan bety mye økonomisk for begge klubber, la Bekkåsen til.

De skal få en rekke kjente fjes i studio, og Kjøniksen har allerede ett navn på blokka som er spikret.

– Jeg har fått svar fra én av de tre som er spurt. Vedkommende som har svart ja, er tidligere MFK-spiller Erland Johnsen. Om ikke de to andre får anledning til å stille opp, har vi flere på lista, forsikret han.

GJENFORENES: Joakim Bekkåsen (til venstre) og Helge Kjøniksen gjenforenes som kommentator-duo lørdag 13. juni.

GJENFORENES: Joakim Bekkåsen (til venstre) og Helge Kjøniksen gjenforenes som kommentator-duo lørdag 13. juni. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.