– Jeg vil gjerne hjelpe leserne oppdage og lære noe nytt. Selv synes jeg det er spennende å lese saker om ting jeg ikke vet så mye om, sier Andrea.

– Men det avhenger også av at journalisten har gjort en god jobb med å forklare, så det er noe jeg vil ha fokus på, tilføyer hun.

Andrea har en bachelor i Broadcast journalistikk fra Univercity of Winchester i England. Hun fullførte denne våren en mastergrad i Media Practices, som hun tok ved Høgskulen i Volda. Mens hun skrev masteren sin bodde hun i Oslo og jobbet blant annet hos Dagbladet.

Da hun så at Moss Avis utlyste stilling etter nye journalister, var det en selvfølge at hun skulle søke.

– Jeg ville gjerne flytte tilbake til Østfold og jobbe med lokaljournalistikken. Da jeg så at Moss Avis var på jakt etter flere journalister føltes det nesten for godt til å være sant, sier Andrea.

Tror hun vil trives godt i den nye byen

– Sarpsborg er jo ikke så langt unna Moss, så jeg har vært her en del. Moss er en veldig fin by som jeg tror jeg vil trives godt i.

Andrea sier hun så langt har et godt inntrykk av byen, men at hun er langt fra lommekjent. Hun gleder seg nå til å bli godt kjent med byen og ikke minst menneskene som bor her.

– Jeg ønsker å jobbe med saker som engasjerer lokalsamfunnet. Redaksjonen er også full av flinke folk så jeg tviler ikke på at jeg kommer til å lære masse. Det ser jeg veldig fram til.

Flere nye journalister ansatt

I sommer ansatte Moss Avis to nye journalister. Andrea er den tredje nyansettelsen og i oktober kommer det også enda en ny journalist til Moss.

Ansvarlig redaktør i Moss Avis, Pål Enghaug, sier at det var mange gode søkere. Han forteller at valget endte på Andrea av flere grunner. Blant annet gjorde hun et svært godt inntrykk under intervjuet.

– Hun er ung, med god erfaring fra ulike aviser. I tillegg til har hun en solid utdanning innen journalistikk, sier Enghaug.

Han tror Andrea vil passe godt inn i redaksjonen.

– Jeg tror hun vil være et godt, positivt bidrag. Vi er glade for at vi har fått så gode ansettelser i det som er et tøft «journalistmarked».