Gå til sidens hovedinnhold

Annenhver bolig på Jeløy solgt over prisantydning i år – mange av dem til millioner over takst

– Det er veldig stor sannsynlighet for at en eiendom på Jeløy blir solgt til en «Oslo-kjøper». Det er dit de vil, sier megler Eirik Reinnel. Dette, og få boliger til salgs, driver budrundene til himmels.

For abonnenter

– Det er jo ekstreme tall egentlig, men det sier jo litt om attraktiviteten Moss og ikke minst Jeløy har fått, sier Eirik Reinnel i Privatmegleren.

Han forteller at trenden han og kollegene nå ser er at Jeløy og noen andre områder i distriktet er veldig populære blant dem som bor i Oslo i dag, og som vil til Moss.

Han opplyser at denne gruppen gjerne er pendlere og ønsker gangavstand til togstasjonen.

– Andre områder er for eksempel Ekholt, Skarmyra, Feste og Klommesten, men vi ser jo at det er spesielt på Jeløy at vi hatt mange budrunder og salg som har gått over takst. Jeløy skiller seg litt ut ved at mange av boligene har utsikt, gode solforhold og andre kriterier som er høyt verdsatt hos disse kjøperne, sier Eirik.

Ekstreme tall

Statistikk, som Eirik Reinnel har tilgang til, viser at 64 prosent av eneboligene som er blitt solgt på Jeløy i 2021 har gått over prisantydning. Litt under halvparten av leilighetene som er blitt solgt i samme område har også gått over takst og hele ni av ti rekkehus er blitt solgt til over prisantydning.

Blant de eneboligene som har blitt solgt over prisantydning, så har godt over halvparten landet på én million over takst. Én av fem gikk to millioner over takst.

– Hvor stor del av kjøperne er fra Oslo?

– Av mine salg, kan jeg tenke meg at det er cirka 60 prosent som har bodd i Oslo og som flytter til enebolig i Moss.

Av de boligene som ikke ble solgt over, ble halvparten solgt til prisantydning og halvparten under. Høyeste pris etter en budrunde er 2,4 millioner kroner over prisantydning.

Les også

Solgt for én million over prisantydning: – Boligmarkedet er virkelig hett i Moss nå

Kobling til Moss

Mange av de så kalte «Oslo-kjøperne» har en eller annen relasjon til Moss fra før, opplyser Reinnel. Hans erfaring er at de gjerne har vokst opp her, bodd her tidligere eller har familie i byen.

Han forteller at interessentene fra Oslo ser at de kommer til å bruke en halvtimes tid til pendling uansett om de bor i leilighet på Holmlia, eller bolig i Moss.

– Jeg snakket med Bane NOR i forrige uke, og allerede fra slutten av neste år vil det kun ta 31 minutter inn til Oslo. Og bor du her i Moss får du ekstremt fine verdier i tillegg. Nærheten til sjø og strand. Ja, det er et fantastisk sted å bo.

Få boliger trigger prisen

Det har vært få eneboliger til salgs i Moss siden årsskiftet, noe som gjør at det har vært flere kjøpere enn det har vært objekter. Megleren forteller at dette også er med på å drive prisene oppover.

Statistikken viser at det siden januar i år har vært svært på boliger til salgs på Jeløy. Antallet har økt utover våren og det har virkelig eksplodert i juni.

Les også

Oppussingsobjekt på Kallum solgt for 1,5 mill. over prisantydning

Riktig pris

– Når det er så mange boliger som går over prisantydning, er den da satt riktig?

– Det er alltid vanskelig for oss meglere å sette riktig pris når vi kommer inn i et marked som det vi snakker om. Hvis naboen din selger for to millioner over takst, er det da markedspris for hele området? Spør Eirik Reinnel retorisk.

– Det er jo ikke normalen at du får en ekstrem budrunde. Man kan være heldig som boligselger med mange interessenter og akkurat de rette kjøperne. På den ene siden så er det jo nettopp markedsprisen for den boligen, samtidig så løfter man ikke hele området med de to millionene over takst.

Reinnel forteller at meglere bruker snittet av boligene som er solgt i et område i en periode for å fastsette pris.

– Vil det si at boligprisene på for eksempel Jeløy øker kjapt nå?

– Det blir spennende å se den offisielle boligprisstatistikken fra Eiendomsverdi som kommer nå når juni er ferdig. Da får vi fram tallene fra Moss og kan se om kvadratmeterprisen har økt, avslutter Eirik Reinnel.

Kommentarer til denne saken