Gå til sidens hovedinnhold

Antibac, skrivebord og Nintendo: Dette ser vi etter på Finn nå

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er helt tydelig at koronakrisen har påvirket folks vaner, sier Kathrine Opshaug Bakke, produktdirektør på FINN torget.

På topplisten over de mest populære søkene på FIinn og Torget i perioden 12. til og med 25. mars finner man blant annet sykkel, antibac, trampoline, Nintendo, skrivebord og Playstation 4.

– Vi hadde en trafikkvekst på over ti prosent i forrige uke, og hvor etterspørselen etter spesifikke produkter er veldig høy, forklarer Kathrine Opshaug Bakke, produktdirektør på FINN torget:

– Søkeord-statistikken for perioden etter 12. mars representerer helt klart tiden vi er inne i. Vi ser for eksempel at sykkel er på topp, som sikkert har sammenheng med at treningssentre er stengt og mange ønsker alternative treningsmetoder og aktiviteter. Antibac er også langt oppe på listen, selv om FINN ikke lenger tillater annonsering av produkter som for eksempel munnbind, støvmaske og desinfiseringsprodukter.

Treningsutstyr og spill

Ifølge Opshaug Bakke ser man også at folk er på utkikk etter ting for å optimalisere hjemmekontoret eller underholde barn som er hjemme fra skole og barnehage.

– Blant annet har søkeord som trampoline, dumbbells, vektstenger og manualer hatt en voldsom prosentvis økning i denne perioden sammenlignet med tidligere, som viser at folk bruker mye mer tid hjemme.

De mest populære kategoriene på Torget akkurat nå er: «fritid, hobby og underholdning», «sport og friluftsliv», «elektronikk og hvitevarer», samt «hage, oppussing og hus».

– Den høye veksten kommer nok av behov for sosialisering på hjemmebane. Det ser man blant annet i form av at brettspill og bordspill isolert sett øker med nesten 90 prosent i trafikk. Ser vi den siste uken isolert, er trafikkveksten på brettspill på over 130 prosent. Modellbyggesett og modeller ligger på 50 prosent vekst i perioden, forklarer produktdirektøren.

Dette er topplistene

Topp søk på hele FINN i perioden 12.03.2020 - 25.03.2020:

 1. Sykkel
 2. Antibac
 3. Rolex
 4. Sofa
 5. Skrivebord
 6. Hagemøbler
 7. Playstation 4
 8. Nintendo switch
 9. Trampoline
 10. TV

Topp søk på FINN torget i perioden 12.03.2020 - 25.03.2020:

 1. Sykkel
 2. Rolex
 3. Antibac
 4. Sofa
 5. Skrivebord
 6. Hagemøbler
 7. Playstation 4
 8. Nintendo switch
 9. TrampolineTV

Topp søk på hele FINN i 2019:

 1. Sofa
 2. Sykkel
 3. Hagemøbler
 4. Rolex
 5. Småbruk
 6. Snøfreser (opp fra i fjor)
 7. Louis Vuitton
 8. Gis bort
 9. Spisebord
 10. Kommode

Kommentarer til denne saken