Gå til sidens hovedinnhold

Åpent brev til Høyres ordførerkandidat

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære Harald,

Som kolleger i kommunestyret i Rygge kjenner jeg deg som en skikkelig og redelig politiker, selv om vi ofte er uenige i sak. Når jeg skriver dette åpne brevet, er det fordi jeg er bekymret for utspill fra dine kolleger i Moss Høyre, og jeg vil gjerne vite hva du, som ordførerkandidat for Moss Høyre, mener.

I tillegg til å være kommunepolitiker for SV i Rygge er jeg ansatt i Moss kommune. Selv om jeg for tida er frikjøpt for å jobbe for Fagforbundet, har jeg et ansettelsesforhold i kommunen, og en gang skal jeg jo tilbake til jobben min.

Jobben min i Moss kommune betyr at jeg må utføre oppdrag vedtatt av politikere eller etter instruksjon fra ledelsen, administrasjonen i kommunen. Er det slik at jeg kan forvente at Moss Høyre går til angrep på meg, som ansatt, hvis partiet ikke er enige i oppdraget jeg er gitt, bare fordi jeg tilfeldigvis også er politisk engasjert?

Eller er det slik, Harald, at du og partiet ditt mener at de ca. 3500 ansatte i Nye Moss kommune ikke skal få lov til å engasjere seg politisk? I så fall er det et ganske spesielt angrep på demokratiet og våre rettigheter som innbyggere.

Dine kolleger, Wille og Rundblad, har uten omtanke hengt ut en ansatt i Moss kommune for å ha gjort jobben sin, bare fordi han er politisk aktiv i et parti. Rådmannen i Moss er tydelig på at dette er et overtramp. Er du, som Høyres ordførerkandidat, enig med henne?

Som politikere vet vi at den eneste vi kjenner i kommunen er rådmannen. Det er rådmannen vi forholder oss til. Blir det slik i framtida at Høyre vil endre på dette? Kan vi forvente at enkeltansatte i kommunen må stå til rette for Høyres politikere for å gjøre jobben sin?

Jeg skulle gjerne ha avslutta dette brevet med å ønske deg lykke til i valget, for jeg mener faktisk at du er en ryddig politiker, men inntil du avklarer hvordan Høyre kommer til å forholde seg til kommunalt ansattes demokratiske rettigheter, kan jeg ikke gjøre det.

LES OGSÅ:

Kjære Leif, vi er enige  

Høyre spisser laget foran høstens valg – slik skal de skal fylle plassen etter Tage – vil vinne tilbake ordførerklubba

Med tro på det fremtidige Moss

Mosseordføreren vil ikke skyve ferjeleiet over på Rygge 

Kommentarer til denne saken