Gå til sidens hovedinnhold

Åpent brev til ordfører Hanne Tollerud og bystyret

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære ordfører Hanne og bystyret. Å være politiker handler om å ta vanskelig, tøffe valg, som alle ikke alltid er enig i. Det er ingen som blir politiker for å skaffe seg venner. Og det er heller ingen som blir politiker hvis de er opptatt av at alle er enig med dem.

Politikere er til for innbyggerne. Det er ikke innbyggerne som er til for politikerne. Politikere skal derfor gjøre det som er til innbyggernes beste. Dere politikere vil bli husket for hva dere gjør, og for hva dere ikke gjør. Hvis dette vedtaket står, og noe alvorlig skjer - som feks det samme som skjedde i Gjerdrum - er det ingen som vil huske hva dere har gjort tidligere. De vil kun huske dere som politikerne som hadde muligheten til å gjøre noe med det før det skjedde. Det er ingen som vil tenke at jernbanen var flott, etter at alt eventuelt har falt sammen.

Jeg vil understreke at jeg ikke mener at det ville vært deres skyld - så har jeg sagt det uten at noen kan tolke det som at jeg mener det.

Innbyggere i Moss er redde. De er usikre, de føler seg utrygge, og mange er sinte. De føler ikke at de blir hørt, de føler seg lurt og overkjørt. De kjenner på en maktarroganse fra dere som styrer, og flere har fortalt at de har blitt overkjørt og fått nedlatende kommentarer fra flere som har verv eller er politiker i byen. Jeg har selv kjent på den maktarrogansen i kontakt med "dere".

Jeg var selv politiker en kort periode. Jeg ble kalt stygge ting som kranglefant, sosialist, jypling, snørrunge, og fikk ofte beskjed om at jeg måtte bli tørr bak øra. Det plager meg ikke. Jeg ga meg fordi det var til innbyggernes beste. Men nå som jeg har blitt tørr bak øra vil jeg stille dere noen spørsmål:
- Er dere villig til å risikere at menneskers liv går tapt for at den vedtatte jernbanen skal bygges fremfor å utrede et nytt alternativ?
- Er dere villig til å la tusenvis av innbyggere i byen være usikre, redde og utrygge i hverdagen for at jernbanen skal gå der den er vedtatt?
- Er dere villig til å gå inn i historiebøkene for de som hadde makta til å forandre på det, men som ikke gjorde det - hvis uhellet skjer?

Hvis svaret på ett eller flere av disse spørsmålene er ja, ønsker jeg dere lykke til, og jeg krysser fingrene for at alt går bra. Men hvis svaret på alle disse spørsmålene er nei, så vet dere hva dere skal gjøre. Vi kan alle leve med stygge kallenavn - men jeg tviler på vi kan leve med ansvaret for andre menneskers liv og utrygghet.

Kommentarer til denne saken