Gå til sidens hovedinnhold

Applaus til Parkteatret

Artikkelen er over 1 år gammel

Moss Avis mener Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mossesamfunnet har all mulig grunn til å glede seg, byens kulturhus er en perle. Sceneteppet kan gå opp for nye kulturelle opplevelser. Parkteatret har gjenoppstått som det det er tenkt å være, et møtested for mangfoldet, en scene for jubel, ettertenksomhet, gråt, latter og applaus.

Parkteatret har holdt sine dører lukket i mange måneder, etter årelang slitasje har man med nennsom hånd og åpenbart blikk for stedets arkitektoniske historie, foretatt en høyst nødvendig oppgradering.

Det har ikke vært billig, men likevel har man operert i en helt annen prisklasse en hva tilfellet er mange andre steder i vårt langstrakte land.

Vi er glade for at politikere og beslutningstakere ikke falt for fristelsen, slik vi ser det fra Kristiansand til Bodø der det er etablert kulturhus og signalbygg som har tatt kvelertak på seg selv, med en kostnad per sete ti ganger høyere enn hva Parkteatret vil koste det utvidede mossesamfunnet.

Vi må tilbake til åttitallet og Culturselskapet for å se konturene av dagens mangfold. Siden den gangen har revyer og skuespill, elevoppsettinger og kulturskoler bidratt til at vi kvalitativt er i toppen. Vi skal tåle å innrømme at det gleder oss å se at mange med oppvekstadresse Moss har danset sine første trinn, avgitt sine første replikker og sunget sine første refrenger fra en alt mer sliten og umoderne scene i byens sentrum.

Forholdene ligger nå til rette for et fortsatt dynamisk kulturliv, til nye kulturelle opplevelser og arena for nasjonale og internasjonale størrelser som har forstått at den lille byen sør for Oslo har mye mer å by på, enn størrelsen skulle tilsi.

Selv om byen kan glede seg over et kulturelt møtested på elitenivå, er det ingen grunn til å frykte underskogen av kulturelle uttrykk. Vi gleder oss over fortsettelsen.

Mange kunne i forbindelse med mandagens seremoni glede seg over og nyte et par minutter i lyskasternes skinn, det er sikkert meget vel fortjent. Fra vår observasjonspost etterlyser vi duoen som virkelig har satt Parkteatret på kartet og som intenst har jobbet i motvind for å gi mosseborgerne ord til ettertanke og latter å leve lenge på.

Ingen har bidratt i større grad enn Per Olav Sørensen og Geir Meum Olsen for å sette Moss på kartet. Det er intet annet enn oppsiktsvekkende at de to ikke ble invitert til mandagens åpningsfestligheter. Er det en glipp, er det trist, er det et bevisst valg, er det ille.

Vi gratulerer Sørensen og Meum Olsen for deres bidrag og håper at de kan glede seg over at kulturhussatsingen de selv foresto, kan leve videre i oppusset stand.

LES OGSÅ

Drev Parkteatret i 15 år og kjempet for oppussing, ble ikke invitert til kulturhus-overrekkelse: – Skuffende

Reåpnet Parkteatret som «et vakkert og tidsmessig kunstens tempel»

Bildeserie

SE BILDENE: Offisiell åpning av Moss Kulturhus og rundtur i Parkteatret, byens nye storstue

Drev Parkteatret i 15 år og kjempet for oppussing, ble ikke invitert til kulturhusets nyåpning: – Skuffende

På nyåret er det duket for enda en jazzfest i Moss: – Det blir stort og flott

Fikk en million til nytt flygel

Fleksibelt kulturhus spekket med moderne utstyr

Brakstart for Parkteatret. Åpner med lokalt stjernedryss

Kommentarer til denne saken