Færre deltakere på arbeidsmarkedstiltak i august bidro til at flere ble ledige. I tillegg har tilgangen på nye registrerte arbeidsledige vært større hittil i år sammenlignet med i fjor, skriver Nav Øst-Viken i en pressemelding.

– Både kort- og langtidsledigheten har økt fra august i fjor til august i år. Størst økning er det blant dem som har gått arbeidsledige i mer enn seks måneder, sier Lise Westly, fungerende direktør i NAV Øst-Viken.

NAV-direktøren har et råd til østfoldinger som er på jakt etter jobb.

– Dersom man opplever å stå fast i jobbsøkerprosessen, er det mulig å få profesjonell karriereveiledning hos Karrieresenter Østfold i Sarpsborg. Karriereveiledningen er til for alle innbyggerne i Østfold som er 19 år eller eldre, sier Westly.

Blant Østfolds største kommuner er ledigheten i Askim og Halden 3,6 prosent, Sarpsborg på 3,5 prosent, Fredrikstad og Moss på 3,4 prosent, Eidsberg på 3,3 prosent og Rygge på 2,7 prosent.

Det er lyst ut 4 041 nye ledige stillinger i Østfold og Akershus i august. Flest ledige stillinger er utlyst innenfor helse, pleie og omsorg med 774 stillinger og butikk- og salgsarbeid med 484 ledige stillinger.