Seid blir helt satt ut av de gode ordene: – Med så fantastiske kollegaer, er det ikke vanskelig å være en god kollega selv

LIKER JOBBEN: Seid Hamidovic trives veldig godt i jobben på ankomstsenteret i Råde. Arbeidet kan være tungt, men også givende.

LIKER JOBBEN: Seid Hamidovic trives veldig godt i jobben på ankomstsenteret i Råde. Arbeidet kan være tungt, men også givende. Foto:

Arbeidsmiljøet blant de mange kollegaene på ankomstsenteret i Råde er strålende. En av grunnene er Seid Hamidovic.

DEL

Slik ble Moss Avis tipset om Seid:
«Han er en svært faglig dyktig kollega som alltid strekker seg litt lenger. Han ser sine kollegaer, tar seg tid til en prat, lytter og sprer latter og glede. Han er en kollega alle kunne ønske seg. Han er leder for trivselsgruppa på jobb og sørger for sosial moro. Han har hele tiden et godt arbeidsmiljø i tankene og gjør det han kan for å ivareta dette. Trenger du en god latter, en skulder å gråte på, faglig drøfting eller bare en å slappe av med, er Seid den beste kollegaen!»

– Wow! reagerer Seid Hamidovic og tenker seg om.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, fortsetter han etter noen sekunders stillhet.

– Det er kjempehyggelig at folk ser meg på den måten. Med så fantastiske kollegaer som vi har her, er det ikke vanskelig å være en god kollega selv, legger han etter hvert til.

Hederlig omtale for arbeidsinnsatsen

Moss Avis spurte våre lesere om folk i mossedistriktet som fortjener oppmerksomhet for sin arbeidsinnsats.

Meldingene strømmet inn og vi fikk 70 gode tips om forskjellige ansatte og sjefer som alle har blitt lagt merke til av sine kollegaer, venner eller kunder.

Vi ønsker å løfte fram deres historier i en rekke reportasjer.

Finne på ting

Seid Hamidovic jobber for Hero som sosial- og informasjonskonsulent for flyktninger på ankomstsenteret i Råde.

Han forteller Moss Avis at han har jobbet mange steder med et godt arbeidsmiljø, men aldri har vært et sted med et så godt miljø som i Råde.

På senteret jobber det folk fra ni forskjellige aktører som skal sikre gode forhold for asylsøkerne på senteret. Hero, UDI, Røde Kors, Sykehuset Østfold og Nokas for å nevne noen. Alle kommer svært godt overens, forteller Hamidovic.

Han prøver stadig å finne på ting for å gjøre arbeidshverdagen bedre, og nevner eksempler som å ta med kaffe til kollegaer, eller innsatsen med å selge lodd til kollegaene for å få penger til felles fester. Når de går rundt for å trekke lodd, streames opplegget internt på Facebook direkte.

– Jeg prøver virkelig for jeg tenker at et ikke er en enkel jobb vi gjør. Det kan til tider være tøft. Hvis vi klarer å gjøre hverdagen til noe bedre hvor vi kan le og snakke sammen. Gjøre dagen til noe mer enn en vanlig arbeidsdag, da får vi det enda bedre i jobben. Her har det vært spesielt lett på grunn av de flotte folkene som jobber her, så all ære til dem.

Bistår flyktninger

Som konsulent for flyktningene er det sarpingens ansvar å bistå dem for å gjøre hverdagen noe enklere.

– Det er å ta imot beboere med respekt. Høre på dem og ta vare på dem i en sårbar situasjon. Sørge for at alle har det bra, eventuelt finne måter å hjelpe dem på, for eksempel kontakte instanser som de trenger hjelp med. I tillegg gi informasjon om hva som skjer videre i asylprosessen.

Historiene de forteller kan være tunge å snakke om, både for asylsøkerne og for Seid.

– Det kan være litt tungt til tider, men mange har veldig godt av å bare få snakke ut.

– De har ofte kommet fra noe som er veldig ille til et land som tar dem godt imot. Helt fra politiet på Gardermoen til alle oss her på senteret. Da føler du deg veldig bra når du drar hjem den dagen.

Hamidovic har jobbet på senteret siden det ble opprettet. Han kom selv til Norge som flyktning fra Bosnia i 1994 og har derfor en høyst relevant bakgrunn for å forstå historiene deres.

– Jeg er en «people person». Har selv vært flyktning og tenkte det ville være veldig interessant å jobbe med disse menneskene. Jeg har bare blitt mer og mer forelsket i jobben og engasjert i menneskene som kommer hit. Historiene de har å fortelle og kollegaene. Det er folk fra så mange forskjellige kulturer som er her. Det er spennende å se hvor mye man har til felles, selv om man noen kommer fra steder som er langt fra hverandre.

Artikkeltags