Gå til sidens hovedinnhold

Ari Behn (47) er død

Artikkelen er over 1 år gammel

Ari Behn (47) er død. Venner og Kongehuset er i sorg.

– Det er med stor sorg i hjertet at vi de aller nærmeste pårørende til Ari Behn må meddele at han i dag tok sitt eget liv. Vi ber om respekt for vårt privatliv i tiden som kommer, heter det i en uttalelse fra familien skrevet av Geir Håkonsund, som har fungert som manager for Ari Behn.

Ari Behn vokste opp i Moss fra tidlig skolealder og gikk på Steinerskolen i Moss. Han fikk sitt gjennom som forfatter med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999. Ari var født Ari Bjørshol og sønn av Olav Bjørshol og Marianne Solberg. Han tok etternavnet Behn i voksen alder.

Han giftet seg med Prinsesse Märtha Louise i 2002, og ble skilt i 2016. De har barna Maud Angelica Behn (16), Leah Isadora Behn (14) og Emma Tallulah Behn (11) sammen.

Bildeserie

Slik husker vi Ari Behn

Slottet i sorg

I forbindelse med Ari Behns bortgang meddeler Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen på Kongehuset nettsider, følgende:

– Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne. Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa - og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit meddeler følgende:

– For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.

Minnes i Sverige

Det norske og svenske kongehuset står hverandre nær. I en uttalelse til Aftenposten skriver kronprinsesse Victoria og hennes mann prins Daniel:

– Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om Ari Behns bortgang. Vi kommer til å minnes Ari som det varme, hjertelige og spirituelle mennesket han var. Det var et privilegium å få bli kjent med Ari. Våre tanker går til hans døtre og familie.

Også kong Carl Gustav har uttalt seg om dødsfallet.

– Vi har fått beskjeden om Ari Behns tragiske bortgang. Vi kjente ham som en del av den norske kongefamilien gjennom mange år, som står oss nær. Våre tanker går til hans nærmeste, skriver den svenske Kong Carl Gustav om Ari Behns bortgang.

Les også

– Jeg har bare gode minner om Ari

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.