Gå til sidens hovedinnhold

Ari Behns mor til «Skavlan»: – En dag kan jeg kjenne på angst og en annen dag på sinne

Artikkelen er over 1 år gammel

I lørdagens utgave av Skavlan på TV2 snakker Ari Behns foreldre, Marianne Behn og Olav Bjørshol, ut etter sønnens selvmord i julen.

– Det å leve i det er utrolig utfordrende fordi det har vært så mye som har kommet opp innenfra. En av de tingene jeg var veldig klar på til å begynne med var at man kommer til å ha forskjellige rytmer i sorgen fordi vi er forskjellige individer, sier Marianne Behn og fortsetter:

– En dag kan jeg kjenne på angst og en annen dag på sinne. Det har revet opp gamle arr egentlig. Akkurat her og nå kjenner jeg at det er en svak start på å komme tilbake til en hverdag igjen for oss alle, sier hun i en videosnutt fra programmet som TV2 har lagt ut på sine nettsider.

Les også

Maud Angelica ved pappa Ari Behns båre: – Du er en glitrende diamant, du også!

Var bevisst åpne

På dagen som markerer èn måned siden hendelsen, sendes intervjuet i sin helhet for norske tv-seere. TV2 skriver at foreldrene forteller at det å være åpen om sønnens selvmord var et bevisst valg.

– Fordi Ari var den han var, ønsket vi heller ikke at det skulle bli noen spekulasjoner. Det handlet om å dele det som var helt grusomt, smertefullt og tungt, skriver TV2.

I et intervju med Se og Hør, fortalte faren at det var han som fant sønnen død 1. juledag.

– I dag er jeg svært takknemlig for at jeg fikk være hos ham. Ari var ikke alene da han valgte å avslutte livet. Det virket som om Ari hadde funnet en slags ro den siste dagen.

Kommentarer til denne saken