- Ja, nå spruter vi snø som aldri før, forteller Kristoffer Skolt ved skisenteret.

For å gjøre klar alpintanlegget til åpning er de gode hjelperne anhengig av et stabilt, kaldt vær. Nettopp dette har de vært heldige med de siste dagene.

ma.tv Se video fra åpningen i 2008

Dag og natt

Den bitende kulda som herjer utendørs har blitt skisenterets beste venn. Og blir de blå gradene værende, har Skolt klokketro på at de kan åpne førstkommende tirsdag, slik som planlagt.

- Vi klarer å produsere nok snø hvis kulda holder seg. Snøkanonene gikk for fullt natt til lørdag og står fortsatt på - så her går det unna.

Går alt etter planen vil altså den ene bakken i Middagsåsen stå klar allerede på tirsdag.

- Vi åpner en av bakkene ved siden av t-kroken først. Barnebakken fikk den første snøen lørdag formiddag, så den og den siste bakken blir åpnet litt senere, forteller Skolt.

Bildeserie: Se bildene fra fjorårets åpningsdag i Middagsåsen.

Håper på lang-kulde

Væroversikten for de kommende dagene tilsier at skiene kan spennes på mandag formiddag. Hvor mye mildvær snøen tåler, er Skolt derimot usikker på.

- Ligger snøen i hauger tar det lenger tid før den blir borte. Men når den spres ut er det selvsagt vanskelig å holde på den. Vi får bare legge vår lit til værgudene og satse på at kulda blir her til langt utpå nyåret, smiler Skolt.