Når du møter en ny person, er hvordan du er kledd kanskje det første personen legger merke til. Du har kun en sjanse på å gi et godt førsteinntrykk, men du må passe deg for hva du velger å gå i, for tidene har forandret seg.

Før var pels et statussymbol. En pelskåpe var gjerne noe damer sparte til i mange år. Menn gikk gjerne rundt og viste fram vaskebjørnen som så pent og pyntelig lå dandert på hodet.

I dag kan du risikere å motta mange stygge blikk om du vandrer rundt i en mink-massegrav, særlig fra de unge. Holdningene til pels har endret seg drastisk de siste årene, og aktivister med malingsspann lar seg ikke stoppe selv om du er iført arvegods fra bestemor.

Dessverre for de firbente er det fortsatt motehus som vil formidle pelsplagg som luksuriøst og stilfullt. Enda godt er det at holdningene også forandres her. Store moteskapere som Stella McCartney, Vivienne Westwood, Ralph Lauren og mange andre ser fremover, og bruker heller andre alternativer, som for eksempel fusk.

Kan du huske sist du spiste rev? Når vi kjøper saueskinn eller kuskinn vet vi at dette har vært et dyr som har blitt brukt til flere formål. I pelsfarmer avles det opp dyr til ett formål. Her skal det flåes revunger i tusentall.

I Norge har vi over 1000 pelsfarmer, noe som bør sjokkere og overraske enhver. Pelsinform, pelsbransjens hovedorganisasjon i Norge, rettferdiggjør bruk av pels ved blant annet å si at det er vårt eldste bekledningsmateriale.

La meg minne dere om at da vi først begynte å bruke pels levde i huler. Med så mange alternativer på markedet er det på tide at du trer ut av hulen din.

Lendeklede i pels er ut.