De tre venninnene Solveig Bua Løken (17), Pernille Helland (17) og Ingrid Dammen Vindenes (17) fra Kirkeparken har ryggsekkene klare. De skal reise sammen på interrail til sommeren, og er klare for en selvstendig sommerferie.

I en måned skal de reise rundt med tog, til deres drømmedestinasjoner i Europa.

Selvstendig

I dag er det en synlig trend blant ungdom å reise på chartertur til Syden. De turene inneholder slappe dager på stranden, og ville kvelder på byen. De tre venninnene vil oppleve noe mer enn bare festing, og ser frem til å se hva Europeisk kultur har å by på.

– Vi har et helt liv foran oss til å dra på andre typer ferier. Interrail er den ultimate ungdomsreisen. Vi ønsker å reise før vi blir studenter, mens økonomien fortsatt tillater det, sier Solveig. Jentene er alle enige om at de har fått sin dose med familieferier, og at fordelen med å reise med jevnaldrende er at man vil se de samme tingene.

Destinasjoner

Praha, Budapest, Wien, Saltzburg, Venezia er bare noen av stedene de har planer om å besøke.

– Det blir gøy å oppdage de små skattene og ukjente byene Europa har å by på, forteller Pernille. De gleder seg til å reise til Øst-Europa, noe som ikke er den vanligste destinasjonen for ungdom på reisefot.

– Selvfølgelig er det forskjell på Øst-Europa og Vest-Europa, derfor tar vi forholdsregler. Kriminalitet finnes i alle storbyer, men forstedene er verst, sier Solveig.

Økonomi

De har regnet ut at de trenger rundt 20.000 kroner alt i alt.

Disse pengene skal dekke mat, togbillett, bo og levekostnader i en måned. Det sier seg selv at jentene ikke har planer om å bo på luksushotell. Derfor har de funnet forskjellige herberger for ungdom.

– Egentlig tenkte vi å ta med oss et telt, men det var uaktuelt for foreldrene våre. På en måte skjønner jeg jo det, forteller Solveig smilende. For å ikke bli frastjålet reisepengene har de funnet på et kreativt alternativ til den klassiske rumpetasken.

– Ta ut innlegget i Bhen, og oppbevar pengene der. Du merker nok om noen forsøker å ta dem, forteller Pernille. Da U-red(d) spurte hvordan de skulle finansiere turen fortalte de at de skulle spare og jobbe på egen hånd.

– Hvis noen der ute har noen jobber de trenger gjort, er det bare å ta kontakt, forteller jentene mens de ler.