Med MFKs opprykk til OBOS-ligaen begynner flere snøballer å rulle. Nå er Moss kommune, med ordfører Hanne Tollerud i spissen, klare for å sette seg ned sammen med Moss Fotballklubb for å se på gamle avtaler og hvordan de kan tilrettelegge for å skape en så god hverdag som mulig.

– Vi kan selvsagt ikke legge rene penger på bordet, det ville blitt feil overfor alle de andre lagene, klubbene og foreningene i byen. Men det er helt sikkert mange andre måter vi kan tilrettelegge for å bidra, sier Hanne Tollerud i ukens utgave av MFK-podden.

Sette strek

– Det som blir viktig for MFK er å opptre ærlig og troverdig – på alle områder. Jeg oppfatter i hvert fall at næringslivet er villige til å bidra dersom man viser ærlighet og sier det som det er. Ærlighet og troverdighet er også viktig for oss som kommune. Nå sier ikke jeg at MFK ikke fremstår redelige, men jeg håper nå at alle som én snart kan sette strek for gammel moro forbundet med Moss FK, legger hun til.

Den tidligere høyrebacken og midtbanespillere var en hardhaus ute på banen og tok krigen da den bød seg. Nå håper hun hele byen står opp og gir MFK støtte.

Stor gevinst

– De er byens flaggskip innen idretten og uansett hvor jeg har vært etter opprykket så har MFK blitt dratt fram. Dette legges merke til og nå må vi forvalte det opprykket så godt vi kan, det gjelder MFK som klubb, vi som kommune, næringslivet – ja, hele byen. Dette er jo bare gøy og gevinsten ved et opprykk kan bli mye større enn hva mange tror, fortsetter Hanne Tollerud.

– Men er det selvsagt veldig viktig at man utnytter opprykksbølgen før denne stilner, avslutter ordfører Tollerud.

Vi svinger også innom Tolleruds frykt for tidligere fotballstjerner som Heidi Støre, Agnete Carlsen og Livs Strædet, livet som mamma til en fotballagent, seriegullet til Häcken med trener Per-Mathias Høgmo i spissen og ikke minst da ordføreren ble starstrucked i møte med MFK-trener Thomas Myhre..

Hør ukens MFK-podkast her: