Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser aktivitetsdag for barn i Nesparken for andre året på rad – nå vurderes alternative løsninger

Lørdag skulle det etter planen arrangeres aktivitetsdag for barn og unge i Nesparken. Nå har byens idrettslag og Moss Idrettsråd sett seg nødt til å avlyse.

For abonnenter

25 lokale idrettslag skulle egentlig delta på aktivitetsdagen i Nesparken kommende lørdag, slik at barn og unge kunne prøve mange forskjellige idrettsgrener på ett og samme sted.

Onsdag denne uka besluttet byens idrettslag og Moss Idrettsråd å avlyse arrangementet, som for øvrig skulle være gratis. Det bekrefter Kari Bunes, leder i Moss Idrettsråd, til Moss Avis.

– Dessverre. Vi så at det ble utfordrende å få til et såpass stort arrangement og samtidig overholde koronarestriksjonene på en god måte, forteller Bunes til Moss Avis.

– Det siste vi vil ha er et smitteutbrudd, og vi tenker at det kanskje kan være ekstra sårbart nå med skolestart.

– Kjedelig

Onsdag møttes flere idrettslag og idrettsrådet for å snakke om situasjonen, som de har vurdert fortløpende.

– Det er naturligvis kjedelig å avlyse. Vi vil jo gjerne ha idrett og aktivitet, men alle i møtet var enige om at det var riktig beslutning å avlyse i år, sier hun og legger til:

– Det er lite som er forutsigbart under denne pandemien. Idretten har vært nede lenge nok, så vi vil tilstrebe å få opp aktiviteten igjen, men samtidig må vi jo være trygge på at ulike restriksjoner kan overholdes.

Gir ikke helt opp

Dette er det andre året på rad at arrangørene har sett seg nødt å avlyse aktivitetsdagen. Idrettslagene og idrettsrådet er likevel klare for å arrangere noe lignende så snart det lar seg gjøre, opplyser Bunes.

– Det er interesse for å ta opp tråden og arrangere en aktivitetsdag en annen dag. Det kan jo gjøres i mindre skala og fordelt på flere arrangementer, noe det var interesse for blant idrettslagene, sier hun.

– Vi skal jobbe sammen og satser på å kunne arrangere en ny aktivitetsdag om ikke altfor lenge. Kanskje allerede på denne siden av nyttår, om ikke så blir det til neste år, avslutter Bunes.

Les også

Dette skjer i helgen: Historisk feiring, fargerik folkefest og liv og røre

Les også

Slik blir helgens Hollænderseilas

Les også

Søndag blir det motortreff og folkefest i Nesparken

Kommentarer til denne saken