– God barnehage, god bemanning

Sikker hverdag: – Det er deres fortjeneste og de fortjener det beste. Både lønn og at de er nok ansatte til å møte alle barnas behov og foreldrenes forventninger, skriver Miloslav Rozmara.

Sikker hverdag: – Det er deres fortjeneste og de fortjener det beste. Både lønn og at de er nok ansatte til å møte alle barnas behov og foreldrenes forventninger, skriver Miloslav Rozmara.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Aktuell kommentar om barnehager, signert Miloslav Rozmara

DEL

Barnehager «Pappa, hvilken dag er det i dag?». Mia på fire år spør sin far i det øyeblikk hun slår øynene opp etter en god natts søvn. «Det er tirsdag, lille venn». «flott», utbryter hun og hopper fornøyd ut av senga.

«Kommer Line og Ida tror du?». «Ja, det tror jeg» sier faren. «Kan jeg ha på meg fine klær». «Ta på deg de klærne der du», sier han og rydder unna nattpysjen. Etter at hun har fått på seg klærne, rusler de begge opp, finner frem matboksen, eplet, regntøyet og støvler - putter det i barnehagesekken.

«Er du klar?», spør faren. «Ja, la oss skynde oss», svarer hun. Deretter låser de døren og går hånd i hånd ned til garasjen, setter seg i bilen og kjører de to kilometrene til barnehagen.

Faren parkerer og begge rusler inn hvor de møter en av de voksne i døra. «Hei», sier den voksne til Mia. «Hei», svarer hun. «Hei, hei», sier noen av de barna som holder på med en lek i gangen. Deretter finner de plassen som har ei seng som buemerke. «Å, Line er kommet allerede». Knapt før faren har fått av henne utejakka, løper hans 4-åring avgårde.

Selv pusler han litt rundt, henger opp regntøyet, legger matboksen i matkurven og leter opp sin datter for å si adjø. Stopper og prater litt med en voksen, som befinner seg i nærheten, og finner 4-åringen på kjøkkenet hvor hun sammen med 4-5 andre barn har satt seg på kjøkkenbenken.

Sitter med ryggen mot vinduet og ivrig opptatt med å hjelpe ho Solveig med brøddeigen. «Ha det», sier faren. «Kos, pappa», roper hun. Kosen får hun, og han går ut av barnehagen. På plassen utenfor går han bort til kjøkkenvinduet, vinker og ser alle barna snur seg og vinker og ler. Fornøyd setter hans seg inn i bilen og kjører til jobben.

På vei til jobben får faren tid til å tenke. Tenke over hvor heldig og priviligert han er som har en god barnehageplass til sitt barn. Tenker på hvilken fin start på dagen de hadde. Jeg har en trygg barnehageplass for barnet mitt med mange voksne. En barnehage med kompetente voksne, som ser etthvert barn. Nok voksne, slik at alle planer kan bli gjennomført. Turer, høytlesing og alle de andre fagområdene man skal dekke iht til rammeplaner m.m. En barnehage hans barn lengter etter hver dag - til og med i helgene. Der finner hun vennene sine. Spesielt de to nabobarna, som hun kanskje ikke ville ha møtt på dagen ellers.

Kanskje den ene ville ha vært hos dagmamma`n, den andre hos bestemor på andre siden av byen dersom de ikke hadde hatt barnehageplass.

Trygt og godt møter hans datter sine venner og andre barn i et miljø som er til for dem.

Dette tenker han på, samtidig som han opplever hvilken trygghet han føler i forvissning over at hans barn ikke vil gråte og lengte etter ham, ønske seg hjem eller har det vondt fordi noen er slemme mot henne. Videre tenker han på alt hun lærer. Både det «faglige» og empati og vennskap med andre.

Tankene hans begynner å kretse mot den nær forestående arbeidsdagen. Jobben som venter på han. Budsjettet han må få ferdig. Han tenker plutselig på barnehagens økonomi. Mon tro om den vil gå med overskudd og hvor havner disse pengene i så fall hen?

Likevel sitter bildet fra kjøkkenet i barnehagen der. Bildet over alle de fornøyde barna, hans datter som smilende vinker og er innforstått med at pappa`n må avgårde til jobben. Solveig og alle de andre ansatte i barnehagen som har tid til barna.

Han vet at hun ikke kan ha det bedre - og ikke han heller.

Derfor sender han en takk til de som jobber i barnehagen. Hans barn stortrives i deres barnehage .

Det er deres fortjeneste og de fortjener det beste. Både lønn og at de er nok ansatte til å møte alle barnas behov og foreldrenes forventninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken