Gå til sidens hovedinnhold

Tage Pettersen: – Vi kan ikke akseptere at hele byen vår lammes

Artikkelen er over 4 år gammel

Det har vært til dels lang venting og ekstra stor trafikk gjennom Moss og Horten i hele dag som følge av to innstilte ferjer. Bastø Fosen meldte at de satte inn Bastø VI igjen ved 15:30-tiden og de håper det kan være med å bedre situasjonen utover ettermiddagen og kvelden.

På begge sider av fjorden har trafikksituasjonen tidsvis vært fastlåst gjennom dagen. Det begynte allerede i morgentimene da to ferjer ble tatt ut av drift på grunn av tekniske problemer og morgenkøene begynte å tårne seg opp. Kaoset har ikke blitt mindre av at Oslofjordtunnelen er stengt også. 

Mosseordfører Tage Pettersen var en av dem som engasjerte seg i mandagens trafikkaos i Moss.

– Vi kan ikke akseptere at Bastø Fosen har ferjer som ikke går, Roar Midtbø Jensen og Ketil Solvik Olsen. Hele byen vår lammes av kø, skrev Pettersen på Facebook mandag formiddag.

Til Moss Avis mandag ettermiddag sier Pettersen at han mottok en rekke henvendelser fra frustrerte mossinger som sto bom fast i kø.

– Og jeg så jo kaoset med egne øyne fra kontoret, sier Pettersen. Han legger til at han også har skrevet mail til Statens vegvesen for å undersøke om de ikke har for strenge krav for hva som skal til for å sette inn reserveferjer.

– Jeg skjønner at de må se an situasjonen litt, men i dag har de hatt allverdens med tid til å gjøre akkurat det, sier Pettersen til Moss Avis mandag ettermiddag.

To timer i kø

– Nå nærmer det seg to timer i kø, sa Thomas Gundersby som gikk av nattevakt mandag morgen og skulle over fjorden med to barn som skal på skolen.

Gundersby jobber som ambulansearbeider ved Ambulansjetjenesten i Østfold og gikk av vakt på Moss sykehus klokken 08.00 mandag morgen. Da kjørte han direkte til fergekaia med de to sønnene Benjamin og Marcus i bilen. De skal på skole i Tønsberg og Gundersby har varslet skolen om forsinkelsen. Da Moss Avis traff familien i køen rett før klokken 10.00 hadde de et godt håp om å komme med neste ferge.

Sjekk rutetidene her!

Tekniske problemer har ført til at både Bastø IV og Bastø VI for øyeblikket er tatt ut av drift mandag morgen. Det skaper lange køer og trafikale problemer.

Bastø IVs første avgang som ikke gikk som planlagt, var  04.45 fra Moss. For Bastø VI var 06.45 fra Horten den første om ble kansellert.

Overfor Dagbladet forteller kvalitetssjef Georg Steintveit i Bastø Fosen at de håper å være i normal drift utpå formiddagen en gang.

.

Autopass-problemer

– Da vi kom til betalingslukene var det også problemer med Autopass-systemet. Det medførte mer kaos i køen fordi folk byttet køer, sier Gundersby.

Han har pendlet på strekningen et 1,5 års tid og synes egentlig det går ganske greit vanligvis.

– Jeg har inntrykk av at trafikken flyter bedre etter at de nye ferjene ble satt i drift. Så vi får ta ventetiden i dag med et smil, sier han.

Avisen traff også tre tungtransportsjåfører på kaia. De kjører strekningen hver dag og var ikke like fornøyde. De har ventet i halvannen time og er ganske oppgitt.

 

– Jeg opplever at én av de nye ferjene har driftsstopp nesten hver dag, og særlig om morgenen. Jeg får meldinger på telefonen når det er forsinkelser og stopp, sier Tom Olav Sørum.

Han driver eget transportfirma og opplever forsinkelsene veldig direkte.

– I følge lovverket så har vi begrenset kjøretid hver dag og det gjør at forsinkelsene skaper problemer utover selve forsinkelsen, konstaterer Sørum.

– Det er også ekstra ille nå som Oslofjordtunnelen er stengt. Ferjesambandet Moss-Horten er anbefalt omkjøring for tunnelen og det gjør at det blir ekstra press her. Så forsinkelsen får store konsekvenser og må koste samfunnet mye ekstra, mener sjåførene.

Også mosseordfører Tage Pettersen har engasjert seg i trafikkaoset i Moss.

– Vi kan ikke akseptere at Bastø Fosen har ferjer som ikke går, Roar Midtbø Jensen og Ketil Solvik Olsen. Hele byen vår lammes av kø, skrev Pettersen på Facebook mandag formiddag.

I kartet under her kan du sjekke trafikken (beveg deg rundt i kartet. Mobil: Bruk to fingre for å flytte deg rundt)

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.