Mandag 13. november starter oppgraderingen av ferjeleiet til Bastøferja i Moss, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Anbudsrunden var i sommer.

I perioden blir sambandet trafikkert av fire ferjer, og ikke dagens fem. Det får konsekvenser for antall avganger.

I de periodene hvor det i dag er avgang hvert 15. minutt, blir det i stedet avgang hvert 20. eller 25. minutt.

– Ferjelemmene er slitte og må oppgraderes. De skal også bygges om i henhold til den nye standarden for ferjekaibruer i Norge, sier prosjektleder Elin Bustnes Amundsen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

– Det er ikke mulig å kjøre fem ferjer på kun ett ferjeleie uten at det oppstår store forsinkelser. Derfor har vi blitt enige med Statens vegvesen om å ta én ferje ut av drift i anleggsperioden, for å få til en smidig trafikkavvikling. Da unngår vi at ferjene må vente på ledig ferjeleie, uttaler administrerende direktør Øyvind Lund i Bastø Fosen.

Fram til påske er det ferjelem 1 som skal oppgraderes. Mellom påsken og høsten 2018 blir det full trafikk på sambandet, før en ny oppgradering går i gang. Den skal vare fram til våren 2019. Da er også ferjelem 2 oppgradert, og hele kaia er modernisert.

Se oppdaterte ferjetider her!

For å kunne oppgradere ferjeleiet rives det gamle terminalbygget på Lingekaia. Det vil foregå store stål- og betongarbeider i anleggsperioden, utdyper Bustnes Amundsen.

Det er entreprenør ALTi Bygg og Anlegg som utfører anleggsarbeidet for Statens vegvesen. Tilsvarende oppgradering ble utført på ferjelemmene i Horten tidligere i år.