Forsikringsselskapet Gjensidige melder at de har fått inn nesten dobbelt så mange saker om båtskader i Østfold i april og mai sammenlignet med samme periode i fjor. Perioden har vært preget av særlig varmt vær som har satt rekorder.

I Østfold er det meldt inn 36 båtskader, sammenlignet med 20 på samme tid i fjor. Antall grunnstøtinger og kollisjoner har økt kraftig.

– Vi har ikke fått tallene for juni, men utviklingen ligner veldig på april og mai, varsler kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

Det fine været trekker mange båtfolk ut på sjøen. Kommunikasjonssjefen påpeker at de fleste vet hvordan de skal opptre, men mener at mange også har for lite kunnskap om båten og sjøen.

– Noen har kanskje ikke kjørt før og kjøpt en båt med litt for stor motor. Så vet de ikke hvordan man manøvrerer den og er uheldige og krasjer når de legger til eller fra kai. Mange av båtene har fantastisk utstyr, men det er faktisk en del som ikke aner hvordan man bruker det. Mange skulle nok tatt seg et båtførerkurs, sier kommunikasjonssjefen.