Manglende båtvett bekymrer: 1 av 3 i Østfold kan ikke lese og forstå et sjøkart

VIKTIG: – Viktigst av alt er det å passe på at du til enhver tid vet hvor du er, og tilpasse farten etter farvann, sikt og trafikk, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Christian Haraldsen.

VIKTIG: – Viktigst av alt er det å passe på at du til enhver tid vet hvor du er, og tilpasse farten etter farvann, sikt og trafikk, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Christian Haraldsen. Foto:

Mange har det med, men ikke alle kan bruke båtkart. Det viser en fersk undersøkelse fra Gjensidige.

DEL

– Gjensidige har spurt båtfolket om deres forståelse av sjøkart enten på papir eller digitalt. Selv om mange svarer at dette kan de, er vi mest bekymret over alle de som ikke kan lese og forstå et sjøkart, sier Christian Haraldsen som er kommunikasjonssjef i Gjensidige.

I Østfold svarer 1 av 3 båteiere at de er usikre på evnen til å lese sjøkart, eller enda verre, at de er dårlige. Undersøkelsen er utført av Ipsos for Gjensidige.

Båten har vært en av de siste mannsbastionene, men de siste årene har det blitt mye vanligere å se kvinner bak rattet.

Undersøkelsen viser at menn er mye tryggere på kartferdighetene enn kvinner.

– Det er ingen grunn til å være utrygg kartleser, enten du er kvinne eller mann. Ta båtførerprøven hvis du er usikker, oppfordrer Haraldsen.

Skal du på langtur bør du ha med papirkart og kompass som reserveløsning hvis elektroniske hjelpemidler svikter. Husk også å sjekke at kartene, enten de er elektroniske eller på papir, er oppdatert.

– Viktigst av alt er det å passe på at du til enhver tid vet hvor du er, og tilpasse farten etter farvann, sikt og trafikk, sier Haraldsen.

Artikkeltags