– Problemet er at i løpet av natten har forseilet rullet seg ut og i vinden ligger nå seil og blafrer og båten dreier mye frem og tilbake, skriver den bekymrede Moss Avis-leseren fredag morgen.

Han mener at det ikke er folk om bord og at det ikke er snakk om fare for liv og helse.

– Jeg antar at eier kunne tenkt seg å vite om dette for å unngå skader på båten, skriver han.

Det samme tenker André Van Ingelem – styreleder i Redningsselskapets sjøredningskorps avdeling Moss.

– Vi kjenner godt til denne seilbåten, og har vært og sett på den for noen uker siden. Den har ligget der lenge og vi har også tipset politiet om båten, sier Van Ingelgem.

Ikke registrert

Han er ening med Moss Avis-tipseren om at det utrullede seilet kan være et potensielt faremoment.  

– Det kan fort bli et stort problem hvis den sliter seg, sier han.

Seilbåten i Mossesundet har ingen kjennemerker, og det har foreløpig vært umulig for Redningsselskapet å finne eieren til båten.

– Det er et generelt problem at mange lar være å ha kjennemerker og synlig registrering på båtene sine. Det har vært flere store redningsaksjoner som kunne vært unngått hvis vi hadde kunnet ha fått tak i eieren, understreker han.

Van Ingelgem legger til at han har varslet mannskapet på redningsbåten Elias, og de vil i løpet av dagen ta en ny tur inn i sundet for å sjekke båten.

– Det ligger også en jolle på land – rett innenfor seilbåten – og vi regner med at den har noe med båten å gjøre, avslutter styrelederen.  

Seilbåten ligger nord for Roklubben – et par hundre meter fra land.