Gå til sidens hovedinnhold

Strømbrudd i Hobøl

Artikkelen er over 6 år gammel

437 kunder mistet strømmen i Hobøl tirsdag kveld. Hafslund er forberedt på en røff natt.

– Vi fikk et utfall klokken 21.19 som medførte at 437 kunder mistet strømmen i Hobøl. Vi har mannskaper på vei, men jeg tør ikke å anslå når de vil få strømmen tilbake. Når det er mørkt er det mer risiko knyttet til å for eksempel kutte ned trær som har falt over linja, forteller pressekontakt i Haflund Nett Øst, Morten Scahu da Moss Avis snakket med han 21.50 tirsdag kveld.

Økt beredskap

Hafslund Nett Øst er strømleverandør for store deler av Østold, og flere kommuner i mossedistriktet. Det er varslet vindstyrke på opp mot liten storm og det fører til ekstra høy bemanning for Hafslund i natt.

– Stormtoppen forventes rundt midnatt så bruddet i Hobøl var kanskje første varsel. Vi har hatt en løpende dialog med meteoologene og det de varsler er urovekkende. Vi har økt beredskapen i driftsentralene og inne antall mannskaper som kan rykke ut. Beredskapen vil forbli høy så lenge det er nødvendig, opplyser Schau.

Hafslund har blitt varslet at vind på 22 - 24 meter i sekundet kan feie inn over nettet deres i løpet av natten.

Les også: Ber folk om å forberede seg på uvær

Rustet opp nettet i Våler

Det er ikke så lenge siden at Våler opplevde flere strømbrudd. Etter hvert kalte ordføreren strømleverandøren inn på teppet. Hafslund Nett Øst forsikrer om at Våler er godt rustet til å møte uværet.

– Det har vi rustet opp nettet for å takle uvær, men det er vanskelig å si hvordan det blir i natt. Raser trær så ryker ledningene etter hvert, forteller Schau.

Kommentarer til denne saken