Bibliotekene har åpnet dørene, men: – Det er fortsatt begrensninger

ÅPNER OPP: Biblioteksjef Beate Aakerøy er glad for å kunne åpne dørene for publikum selv om tilbudet er begrenset.

ÅPNER OPP: Biblioteksjef Beate Aakerøy er glad for å kunne åpne dørene for publikum selv om tilbudet er begrenset. Foto:

Nå kan du igjen komme inn på bibliotekene i Moss og Rygge for å hente og levere bøker.

DEL

– Selv om det fortsatt er begrensninger i bruken av bibliotekets tjenester, er det likevel svært hyggelig at vi nå kan begynne å åpne opp bibliotekene mer, sier biblioteksjef Beate Aakerøy.

Publikum kan bestille på vanlig måte gjennom bibliotekenes kataloger, på mail eller på telefon. Lånerne får beskjed på SMS eller e-post når de kan hente sin bestilling – som plasseres på hentehylla med reserveringsnummer for vanlig utlån i selvbetjeningsautomaten.

– Vi ser helst at publikum sender oss en e-post med ønsker på konkrete bøker, eller ber oss lage en bokpakke tilpasset egne ønsker. Boktransporten kjører som vanlig igjen, og det innebærer at brukerne kan bestille medier fra alle bibliotekene og ikke kun det som finnes hos oss, forklarer biblioteksjefen.

Trenger du lånekort får du det ved å følge denne lenken: Digitalt lånekort – ta kontakt med biblioteket for å bestille pinkode.

Selv om dørene åpnes er det likevel flere begrensninger på grunn av smittevernhensyn:

  • Bibliotekrommene åpnes kun for henting og innlevering av medier.
  • Det er ikke mulig å benytte toaletter, lete etter bøker i hyllene eller bruke pc-er.
  • Det er «løyper» med tape på gulvet til hentehyller, utlånsautomater og innleveringsbokser, resten av biblioteket er sperret av.
  • Det vil være et begrenset antall personer som får være i lokalet samtidig, og bibliotekene har også begrenset åpningstid.

Artikkeltags