Spilles lørdag 22.10 kl 18:00, søndag 23.10 kl 14:00 og kl 18:00, tirsdag 25.10 kl 18:00, torsdag 27.10 kl 18:00 og fredag 28.10 kl 18:00.

 
"Oliver" er en britisk musikal med musikk og tekst av Lionel Bart. Musikalen er en basert på boken Oliver Twist av Charles Dickens

"Oliver" hadde urpremiere på "The New Theatre" West Ens London 20 juni 1960 , og spilte hele 2618 forestillinger. På Broadway åpnet den i 1964. Det er en kritikerrost musikal som har vunnet flere store priser som Tony Awards og Olivier Awards opp igjennom årene. Musicalen ble sist spilt i London fra 2008 til januar 2011.

Historien om Oliver Twist utspiller seg i England på 1850-tallet, i London og områder rundt. Hovedpersonen Oliver lever et fattig, hardt og brutalt liv i et fattighus fordi hans mor dør etter fødselen og hans far er ukjent.

Årene frem til Oliver blir 9 år lever han i et hjem for foreldreløse barn. Etter fylte 9 år blir han sendt til fattighuset i byen. Her blir livet enda hardere, lite mat og mye mishandling. Folk blir behandlet som dyr og Oliver blir sendt vekk derfra den dagen han er frekk nok til å be om mer mat. Han blir da lærling for en begravelsesagent. Her er livet preget av mishandling, og den eneste maten han får, er den maten hunden ikke vil ha. Han rømmer til slutt, og drar til London. I London kommer han i kontakt med en gjeng unge tyver, under ledelse av en mann kalt Fagin. Oliver blandes inn i tyverier og innbrudd, blir pågrepet av politiet, men møter også gode mennesker som tar vare på ham. Etter hvert viser det seg at Oliver er arving til en del penger, alt er blitt holdt hemmelig av hans halvbror som ville ha pengene selv. Det ender med at både Fagin og andre medsammensvorne blir tatt. Deres skjebner får en dødelig utgang, mens Oliver til slutt kan få leve det livet han fortjener: et lykkelig liv. Når Teaterkråkene nå setter opp musikalen, er det en forenklet og litt lystigere versjon av Dickens historie. Med fantastiske sanger og store ensemblenummer blir vi tatt med tilbake til en tid hvor livet var utfordrende for store og små.