Politiet ser på hendelsen som alvorlig, og vil gjerne komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe i området før og etter klokka 07.16 torsdag morgen.

– Kvinnen ble overfalt av en person med kniv. Hun har ikke blitt stukket, men har knivskader i panna, sier innsatsleder i politiet, Stig Øvergård til Moss Avis.

Seinere på dagen uttalte krimsjef i Moss, Henning Dalbye, at det er usikkert hvilken type gjenstand mannen gikk til angrep med.

Hun klarte å komme seg unna gjerningsmannen og kom raskt i sikkerhet.

Politiet har foreløpig ikke noen god beskrivelse av gjerningsmannen, men han skal ha vært iført en mørk overdel, opplyser politiet. Russejenta har blitt kjørt til politistasjonen for et avhør.

LES OGSÅ: Kunne fort ha snakket om et dødsfall, det hadde vært helt forferdelig

– Den fornærmede så det var en mannsperson, men har ikke sett så veldig mye mer, sier Øvergård.

– Alle vitneopplysninger i saken er interessante for oss. Det skal blant annet ha kjørt en grå bil forbi mens det skjedde, og vi vil selvsagt gjerne ha kontakt med føreren av bilen, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt – Marit Lyby Herstad til Moss Avis ved 08.00-tiden torsdag.

Politiet har store mannskap ute i området rundt Solveien torsdag morgen.

– Vi har seks politienheter og to hundepatruljer som er ute og leter etter personen, sier Lyby.

Til Moss Avis på stedet sier innsatsleder Stig Øvergård at det blir søkt med hunder etter eventuelle spor:

– Vi gjør et finsøk i nærområdet, og vi har gjort en rundspørring i nabolaget med dem som har innsyn til stedet det skjedde. Foreløpig har det ikke ført til noe, sier Øvergård.

Politiet nås på tipstelefon: 64 99 91 30