Blir ikke Ryggefestivalen i år heller

IKKE I ÅR HELLER: Ryggefestivalen måtte avlyse på grunn av koronapandemien. Nå håper de på å lage til fest til neste år igjen.

IKKE I ÅR HELLER: Ryggefestivalen måtte avlyse på grunn av koronapandemien. Nå håper de på å lage til fest til neste år igjen. Foto:

To år på rad var det konserter og god stemning på Halmstad under Ryggefestivalen, men økonomiske utfordringer gjorde at det ikke ble arrangert noe i fjor. Nå forteller arrangør Trysilhus at det ikke blir noen fest i år heller.

DEL

Det er utbyggerfirmaet Trysilhus som står bak festivalen og Halmstaddagene, og da de ikke kunne ta seg råd til å arrangere i fjor er det koronasituasjonen som stopper dem i år.

– Da alle festivalene ble avlyst når koronapandemien nådde Norge i midten av mars så vi oss nødt til å gjøre det samme, forklarer daglig leder og medeier i Trysilhus, Sindre Jordanger.

Hadde planer

Jordanger forteller at de hadde lagt planer for festivalen på Halmstad i år, da de ikke arrangerte i fjor på grunn av den reduserte kapasiteten i 2018.

LES MER: Det blir ingen Ryggefestival på Halmstad i år: – Vi håper å kunne kjøre på neste år igjen

– Vi hadde planlagt å ha festivalen over sommeren i år, men på grunn av hva som skjedde i mars måtte vi legge det på is, forklarer Jordanger.

Nå håper de på å kunne arrangere til neste år igjen.

– Det er ikke primært festivaler vi driver med, men vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på Facebook og ser at folk lurer på om det blir flere festivaler, sier han, og legger til at håper veldig på at det blir mulig å arrangere til neste år istedenfor.

Tøff opplevelse

Under festivalen i 2018 ble arrangøren nødt til å avlyse en av dagene, da en tidlig høststorm skapte store problemer for gjennomføringen av konsertene.

LES OGSÅ: Ryggefestivalen reiste seg etter stormen

Da Moss Avis snakket med Jordanger i fjor fortalte han at de fikk en større belastning enn de hadde sett for seg, og derfor ikke kunne arrangere i 2019.

Tidligere har Ryggefestivalen hatt artister som DDE, Di Derre, Plumbo og Rotlaus, og trukket rundt 1000 folk til Halmstad for å få fram rockefoten.

Festivalen har hittil blitt arrangert av Trysilhus, som står bak flere utbyggingsprosjekter på Halmstad. Den ble for første gang arrangert i 2017, men fikk altså litt problemer i 2018 på grunn av uvær som gjorde at det heller ikke ble arrangert noe i fjor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 29750178


Varnish cache server