Han jobber også som oversetter og manuskonsulent. I 2007 ga han ut sin første roman «Den samme elva», nå er han ute med «Den norske pasienten».

«Den norske pasienten» er fiffig lesing. Boka inneholder humor, vold, alvor, korrupsjon, drap, mål om rikdom, kjærlighet – ja, de fleste ingredienser man kan få mellom to permer. Det i seg selv er ikke så vanskelig, men det å sette det sammen til å bli underholdende og interessant, er en utfordring. Og Lars Lenth har kommet i mål, med hodet godt over vann.

Del på Facebook

Leo Vangen har påtatt seg ansvaret med å passe på barndomshjemmet på Gåsøya i Bærum. Her har han selskap av sin kunstnervenn Kjartan. Vangen jobber som advokatfullmektig, men har et alvorlig problem med å omgå andre mennesker.

En dag fisker den sykmeldte markiseselgeren Trond Bast opp liket av en polakk rett utenfor Fornebulandet. Da tvinges Leo ut av sin egen boble, og blir involvert i saken.

Sammen med politikvinnen Mariken Varden, som Leo Vangen har hatt et godt øye til, starter jakten på morderen og de trekkes fort inn i et kynisk miljø, som også inneholder tidligere bekjente. Historien utvikler seg stadig og Lenth binder leseren til seg helt til siste side er lest.

«Den norske pasienten» kan så absolutt anbefales, det er lett, humoristisk og drivende. Rett og slett en feelgood-bok med alvorlig og kriminell undertone.