Takker læreren for oppmuntring

SKUMMELT: Anette M. Walstad fra Moss er utdannet psykolog, men har alltid skrevet historier ved siden av. Nå er hun aktuell med sin første bok «Advokatbaronen» som gis ut på Publica forlag.

SKUMMELT: Anette M. Walstad fra Moss er utdannet psykolog, men har alltid skrevet historier ved siden av. Nå er hun aktuell med sin første bok «Advokatbaronen» som gis ut på Publica forlag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er ikke sikkert at jeg hadde fortsatt å skrive om det ikke hadde vært for ungdomsskolelæreren min, Asbjørn Løvsland.

DEL

Det sier Anette M. Walstad fra Moss.

Hun forteller at hun har skrevet historier i små kladdebøker hele livet. Men det var først i voksen alder at det skulle bli bok av skriveriene.

Mye takket være oppmuntringer fra sidelinjen underveis. Både fra familie, venner og kanskje spesielt fra ungdomsskolelæreren fra Hoppern, Asbjørn Løvsland.

Familiebok

– Han var fantastisk flink til å oppmuntre meg da jeg gikk på ungdomsskolen, sier Walstad. Etter påske kom hennes aller første bok ut på Publica forlag.

Den illustrerte barneboka, eller familieboka, som Walstad selv liker å kalle den, har fått tittelen «Advokatbaronen» og handler om en rik advokatbaron med et stort kontor og et digert skrivebord i mahogni, som plutselig blir tvunget til å tilbringe ferien med halvsøsteren sin og hennes sønn på ni år.

Sånt blir det forviklinger av.

– Jeg har faktisk latt meg inspirere av lillebroren min i denne boka. Han var ni år da jeg skrev historien første gang, smiler Walstad. Og det var nettopp «lillebroren», som i dag har rukket å bli 16 år, som var med på å få manuset vurdert.

– Jeg hadde hatt historien liggende i en skuff, men så sendte broren og moren min inn det til en skrivekonkurranse. Jeg vant ikke, men manuset ble sendt videre til søsterforlaget, Publica, som ville gi ut boka, forteller Walstad, som ikke ser bort ifra at det blir flere bokutgivelser fremover.

Flere bøker?

– Jeg har i alle fall flere bokbegynnelser i skuffen, smiler 28-åringen.

Men hun skriver ikke på heltid. Walstad er nemlig utdannet psykolog og jobber på Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) i Fredrikstad.

– Det er travle dager, men skrivingen blir på mange måter et fristed, sier bokdebutanten.

Hun legger til at den største utfordringen med å utvikle historiene sine til en hel bok, er å få dem til å henge sammen.

– Dette er for barn, så det skal være en lett historie å lese, dessuten har det vært litt vanskelig å finne en god begynnelse og en god slutt, sier Walstad, som har vært så heldig å få hjelp av moren til illustrere boka.

Artikkeltags