Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Høyda-skyskraper

Artikkelen er over 6 år gammel

Nå skal planene for den storstilte utbyggingen på Høyda opp til politisk behandling. Totalt planlegges det 284 boliger.

Det er Lund Hagem Arkitekter som på vegne av Enata AS fremmer dette forslaget til detaljregulering for Rosenvinge Park.

Rådmannen anbefaler at forslaget legges ut til offentlig ettersyn.

284 boliger

Men først skal politikerne i utvalg for miljø, teknikk og samferdsel si sitt om saken. Det skal skje i møtet den 8. januar.

Arkitektenes hovedgrep er å utnytte parken ved Trio Ving på byens mest markerte høydedrag til blokker fra fire-fem etasjer og opp til tolv etasjer.

I tillegg er det planlagt fem småhus i to etasjer, som da får 18 boliger. Totalt skal det bygges 284 boliger.

Bilder fra fotografering med drone i dette området er tidligere presentert for de folkevalgte. Disse bildene viste at man får utsikt til Oslofjorden fra sjette etasje.

24.400 kvadratmeter

Forslaget som nå legges på politikernes bord inneholder altså ett høyhus på tolv etasjer, fire høyhus på åtte etasjer, fem blokker på fire til fem etasjer og fem småhus.

Kommunalsjef Jens Terkelsen legger ikke skjul på at administrasjonen synes at utbygger tøyer grensene maksimalt med denne planen.

– Vi vurderer forslaget som meget presset med de høye blokkene dratt urimelig langt mot nord med en meget dominerende bygningsmasse mot dagens småhus i dette området, poengterer han.

Enata AS har lagt opp til en samlet utbygging på 22000 kvadratmeter.

Tidligere har Link Arkitektur presentert et byggprosjekt på vegne av Tore Thorkildsen i det samme området, men nærmere Melløs stadion. Her ble det også vist skisser med høyhus og blokker i forskjellige størrelser.

Dette prosjektet hadde en samlet utbyggingsramme på 24.400 kvadratmeter.

Kommentarer til denne saken